Vandaag kondigde Acer de nieuwe Swift X aan met een 14inch full-hd IPS-beeldscherm dat 100% van het sRGB-kleurengamma bestrijkt, een volledig metalen premium behuizing heeft in diverse kleuren, slechts 1,39 kg weegt en 17,9 mm dun is.

Acer heeft vandaag de Swift X geïntroduceerd, het nieuwste lid van de populaire Swift-laptopfamilie. Deze ultradunne laptop heeft een mobiele processor uit de AMD Ryzen 5000-serie met Zen 3-architectuur, de nieuwste laptop-GPU van NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti en is bedoeld voor contentcreators, streamers en creatieve professionals zoals video-editors of fotografen.

Dun, licht en krachtig
De nieuwe Acer Swift X (SFX14-41G)-laptop vertegenwoordigt een nieuw segment binnen het Swift-portfolio. Het is de eerste in de Swift-serie die wordt geleverd met een afzonderlijke graphicskaart en weegt toch maar 1,39 kg. De laptop-GPU van NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, gebaseerd op de Ampere-architectuur van NVIDIA, gecombineerd met een mobiele processor tot AMD Ryzen 7 5800U en 16GB RAM, biedt creatieve professionals zoals video-editors of fotografen ruim voldoende kracht. Net als bij de andere laptops uit de Swift-familie is ook bij de Swift X de hardware verpakt in een metalen chassis van slechts 17,9 mm dun.
De productiviteitsmogelijkheden van de Acer Swift X zijn verder verbeterd met een ssd tot 2 TB, zodat al het werk van een gebruiker kan worden meegenomen, en een snel oplaadbare accu van 59W die een accuduur biedt tot 17 uur.

Meer specificaties
De Swift X is uitgerust met een 14inch full-hd IPS-beeldscherm screen-to-body ratio van 85,7%, een helderheid van 300 nits en 100% sRGB, genoeg voor bewerking van foto’s en 4K-video. Ook beschikt hij natuurlijk over een aantal aansluitingen waaronder usb-c voor ultrasnelle gegevensoverdracht, streaming van video en je kunt er de accu mee opladen. Wi-Fi 6 zorgt voor een snelle algehele connectiviteit.
De laptop heeft ook een vingerafdruksensor om veiliger in te loggen via Windows Hello, AI-verbeterde ruisonderdrukking om videogesprekken vloeiender te maken, en Acer BlueLightShield-technologie die de belasting op de ogen vermindert tijdens lange bewerkingssessies.

Koel en stil bewerken
De nieuwe Swift X maakt gebruik van een ventilator met 59 bladen van 0,3 mm en een paar koperen D6-warmtepijpen om de thermische efficiëntie te optimaliseren. Een aantal andere innovaties verbeteren ook de koelingsefficiëntie van de laptop: een toetsenbordontwerp met luchtinlaat stoot circa 8 tot 10% meer warmte uit dan een standaardtoetsenbord, en een stereoring met een hellend vlak langs de bovenzijde van de ventilator zorgt voor een verbetering van de luchtstroom met 5 tot 10%.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer Swift X (SFX14-41G) is in de Benelux vanaf Q4 2021 verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 999,-

Swift X productbeeld