MSI heeft haar nieuwe reeks laptops aangekondigd die worden aangedreven door de nieuwste Intel-processors van de 11e generatie H-serie. We kijken hier naar de Creator Z16, GE Raider en Katana GF.

Onlangs heeft MSI veel nieuwe laptops onthuld, onder andere voor gaming en content creation. Met een prestatie-upgrade van 30% ten opzichte van eerdere modellen verhoogt de snelle combinatie van PCIe Gen4, Thunderbolt 4 en Wi-Fi 6E de prestaties. Voor de gaming noetbooks verbeteren MSI-functies als Discrete Graphics Mode de grafische prestaties, terwijl MSI Center-gebruikers in staat stelt de GPU gemakkelijk te overklokken. MSI’s nieuwe Creator-serie komt met verbeterde features zoals True Pixel QHD+ en Mini LED displays. MSI heeft ook de gaming-series een update gegeven, ook de GE Raider, GP Leopard en GS Stealth laptops. De nieuwe Pulse GL, Sword, en Katana GF ontworpen door internationale grafische kunstenaars, maken de line-up compleet.

MSI Creator Z16 en Creator M16
Met de nieuwe Creator Z16 uit de Content Creation-series gaat MSI rechtstreeks de concurrentie aan met Apple en diens MacBook Pro. Hij heeft een 16:10-touchscherm met dunne randen voor betere kijkhoeken en verhoogde productiviteit. Ook beschikt hij over een i7-processor uit de 11e generatie, een RTX 3060 met 6GB vram en een 90Wh-accu.Een slank, CNC-gefreesd aluminium chassis in Lunar Grey voegt een ingetogen stijl toe, terwijl het True Pixel-display tot QHD+-resolutie met 100% DCI-P3-kleurengamma de behoeften van zowel ontwerpers als makers ondersteunt. Het dunste 0.1 mm-ontwerp van de ventilatorbladen met scherpe randen en de exclusieve Cooler Boost-technologie van MSI zorgen voor optimale warmteafvoer voor de best mogelijke ervaring bij zware architectonische toepassingen.
De Creator M16 is voorzien van QHD+ True Pixel-schermen en goed afgeronde opties voor een meer informele videomaker die een lichtere versie wil van het robuuste aanbod van de Creator Z16.

Creator Z16

MSI GE76 en GE66 Raider
De nieuwe serie gaming-laptops van MSI begint met upgrades aan de Raider GE-serie laptops. De GE76 en GE66 Raider-serie behouden de sci-fi mystieke lichtbalk, maar profiteren van Wi-Fi 6E en NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU met volledige TGP tot 165 W voor extreme spelprestaties. Displays tot 360 Hz of QHD 240 Hz verhogen de spelsnelheid, terwijl de Cooler Boost 5-technologie van MSI ervoor zorgt dat het systeem soepel blijft werken.

GE Raider

MSI Katana GF
Geïnspireerd door de snelle kracht van het Zwaard en Katana, is het beeld van de gloednieuwe Sword en Katana GF-serie ontworpen door de beroemde Japanse illustrator Tsuyoshi Nagano, bekend om zijn werk in de videogameserie "Romance of the Three Kingdoms". De MSI Sword 17, Sword 15, Katana GF76 en GF66 moeten gamers inspireren en voorzien van de NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU en met onafhankelijke numerieke toetsen, zelfs op de kleinere 15inch variant.

GF Katana

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Content Creation Series, GE Raider Series en Katana GF Series zijn binnenkort verkrijgbaar voor pre-order bij alle online retail platformen zoals Bol.com, Azerty en Coolblue. Prijzen worden dan ook bekend gemaakt.