Heb je last van een haperende internetverbinding? Lees dan hier waardoor het zou kunnen komen en doe een verbindingstest.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met providervergelijken.nl

Heb je meegemaakt dat een videocall niet lekker verloopt of een game die hapert precies op het moment dat je op het punt staat de overwinning te claimen, dan weet je hoe vervelend dat is. En openen websites veel trager dan je zou willen of heb je last van andere vertragingen waar je niet op zit te wachten? Het kan liggen aan je internetverbinding en de lag die je daarmee ervaart.

Wat is een lag?
Een lag is een vertraging in de verbinding (of in een apparaat) waardoor het niet zo soepel verloopt als je zou willen., omdat het even duurt voordat de verbinding tot stand komt. En eenmaal verbonden kan de downloadsnelheid hoog liggen, maar daar heb je niets aan zolang je de vervelende haperingen ervaart. Lag kun je onder andere ervaren bij games, al kun je er ook te maken mee krijgen tijdens een videocall of in andere internetverbindingen die je gebruikt. Het gaat om een vertraging in de verbinding
Over het algemeen gaat het om een lag in de buffer tussen de speler en de server die je gebruikt. Als je een langzame internetverbinding hebt, ervaar je deze vertraging veel meer dan anderen, al kunnen zij er daardoor indirect ook weer last van krijgen.

Test je verbinding
Het is belangrijk om te gamen, videobellen en bijvoorbeeld muziek of video te streamen met een verbinding waarmee je geen last hebt van lag. Misschien heb je een razendsnelle nieuwe pc gekocht of gebruik je een laptop met state-of-the-art-onderdelen. Dat het de verbinding is die je dan nekt, leidt tot vervelende situaties die niet nodig zouden zijn.
Op Providervergelijken.nl kun je jouw verbinding testen. Het is de beste manier om te checken of de verbinding snel tot stand komt en met welke snelheid je daar vervolgens gebruik van kunt maken.
Dus heb je het idee dat je lag ervaart tijdens een spel, tijdens een call of op het moment dat je in HD naar video of televisie probeert te kijken? In al die gevallen kan het de verbinding zijn die je in de weg zit. Dat is niet zomaar op te lossen, als het ligt aan het abonnement dat je gebruikt.

Internet vergelijken
Dus ervaar je dat de verbinding niet lag-proof en wil je daar wat aan doen? Je kunt online internet abonnementen vergelijken. Ontdek op die manier bijvoorbeeld dat er abonnementen zijn waarvoor je niet meer betaalt dan nu, terwijl je daarmee kunt rekenen op een veel betere verbinding.
Vergelijk zowel de abonnementen die er worden aangeboden als ook de ervaringen van anderen. Daarin lees je of het lukt om de aangeboden verbindingssnelheid te halen en of zij geen last hebben van bijvoorbeeld lag. Dus wil je gamen op het hoogste niveau, zonder zorgen videobellen of HD-video’s streamen terwijl er iemand anders muziek zit te streamen? Met een goede verbinding op basis van een sterk internetabonnement heb je geen last meer van vervelende lag en andere verbindingsproblemen.