Maak de Galaxy SmartTag+ vast aan je rugzak, sleutels, iets anders kostbaars of leg hem in je auto en je vindt deze makkelijk terug met je Samsung Galaxy-apparaat.

Nadat we al eerder vandaag de review van de Apple AirTag publiceerden, vind je hier het artikel van de Samsung Galaxy SmartTag+ en binnenkort de review van deze tracker.. Deze opvolger van de Galaxy SmartTag is niet alleen uitgerust met Bluetooth Low Energy (BLE), maar nu ook met ultrawideband (UWB). Daardoor geeft hij heel nauwkeurig aan waar je spullen zich bevinden. De tool zet augmented reality (AR) in, waarmee je op de camera en met de SmartThings Find-service op je Galaxy-apparaat snel en eenvoudig kunt zien waar je moet zoeken: je wordt als het ware visueel genavigeerd. Het bluetooth-bereik is tot 120 meter zonder belemmering en vereist eerst configuratie op een Samsung Galaxy-smartphone met Android 8.0, of hoger, en RAM van 2,0 GB, of hoger, en opt-in voor locatietracering via de SmartThings Find-service van de SmartThings-app.

AR Finder-techniek
Omdat de Galaxy SmartTag+ beschikt over zowel BLE als UWB, kun je met AR je spullen terugvinden. UWB is beschikbaar op Galaxy-apparaten met UWB-technologie, waaronder de Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra en Galaxy Z Fold2. De AR Finder laat je op een simpel en overzichtelijk interface op je smartphone met UWB-ondersteuning zien waar je moet zoeken. De functie wijst je letterlijk de weg. Je kunt de Galaxy SmartTag+ zo instellen dat die geluid maakt als je dichterbij komt, zelfs als hij bijvoorbeeld tussen de kussens van de bank is gegleden.

Exact vaststellen waar je tag is
Galaxy SmartTag+ werkt samen met SmartThings Find en dankzij deze combinatie kun je je zoekgeraakte spullen op een kaart terugvinden, óók als je zelf heel ergens anders bent Dat komt door de BLE-connectiviteit en het grote Galaxy-netwerk.
Je kunt ervoor kiezen om via de SmartThings-app en je Galaxy-smartphone of -tablet ook anderen te helpen om hun verloren tags of devices terug te vinden. Zodra je je tag in SmartThings Find opgeeft als ‘missing’, gaat die informatie naar de SmartThings-server. Andere aangesloten Galaxy-apparaten helpen met zoeken en je krijgt een notificatie zodra je verloren item gevonden is.
Alle data in SmartThings Find is versleuteld en beschermd, daardoor weet jij als enige waar de tag zich bevindt.

Smart devices op afstand bedienen
Galaxy SmartTag+ en SmartTag zijn tot meer in staat dan het opsporen van je persoonlijke bezittingen alleen. Vergeten om je bedlampje uit te doen, terwijl je net de straat uitrijdt? Je hoeft niet terug naar huis, want via de SmartTag+ of SmartTag kun je ook op afstand het licht uitdoen, zolang je maar binnen bluetooth-bereik van je Galaxy-telefoon bent. Zo zijn er tal van aanvullende functies, op de SmartThings-app stel je die tag-functies in die jij prettig vindt.

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy SmartTag+ is beschikbaar in de kleuren Denim Blue en Black voor een adviesprijs van € 39,99. Medio mei 2021 komt een 2-pack met beide kleuren beschikbaar. De adviesprijs hiervan bedraagt € 64,99.

GalaxySmartTag KV high res 1