Hostingbedrijf Strato introduceert ServerCloud, een serveroplossing waarbij klanten alleen betalen voor de resources die ze daadwerkelijk gebruiken. Als flexibel en schaalbaar product vult ServerCloud daarmee het bestaande aanbod aan virtuele en dedicated servers aan.

Met ServerCloud richt Strato zich tot een brede doelgroep die serverprestaties op maat willen hebben. Zo is het product geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die meerdere krachtige servers in één omgeving willen beheren. ServerCloud kan ook worden ingezet door start-ups en softwaredevelopers, die zijn aangewezen op schaalbaarheid om snel te kunnen groeien. Daarnaast is ServerCloud geschikt voor marketing- en mediabureaus die verschillende klantprojecten, zoals websites en webshops, gescheiden maar toch overzichtelijk willen managen.

Virtuele machines beheren en configureren
ServerCloud stelt gebruikers in staat om servers in de vorm van virtuele machines (VM’s) individueel te configureren en productie- en ontwikkelingsomgevingen gescheiden te houden. Met behulp van snapshots hebben beheerders de mogelijkheid om updates, nieuwe functies en patches uit te proberen en weer ongedaan te maken. ServerCloud wordt standaard met Linux of Windows geleverd, maar het is tevens mogelijk om eigen besturingssystemen te importeren en te gebruiken.

Flexibel & schaalbaar
Hardwareresources zoals CPU, werkgeheugen en opslagruimte kunnen door de gebruiker zelf worden ingesteld, verhoogd en verlaagd. Virtuele machines zijn op elk moment te installeren en kunnen naar behoefte gestart en gepauzeerd worden. Klanten behouden daardoor de regie over de serverconfiguratie én de kosten.

Altijd bereikbaar
Verschillende beheermodules zorgen voor een optimale bereikbaarheid van de servers. Via het monitoring-center kan de beschikbaarheid van servers en hun resources worden bewaakt. Hier hebben gebruikers daarnaast het overzicht over kritische waarden zoals de CPU-belasting en ping-tijden. Ook kunnen grote aantallen gelijktijdige aanvragen met behulp van een load balancer over parallel draaiende systemen worden verdeeld.

Pay-per-use
De facturatie van ServerCloud is op basis van het pay-per-use principe. Klanten betalen met andere woorden alleen voor de servercapaciteit die ze daadwerkelijk gebruiken. In de interactieve factuur kunnen klanten bovendien op elk moment hun verbruik en ontstane kosten inzien.

Screenshot 2021 04 26 ServerCloud flexibel schaalbaar en krachtig STRATO