Consumentenelektronicamerk TCL maakt officieel zijn intrede op de Benelux-markt met de smartphones TCL20 5G en de TCL20 SE. Verder verschijnt de headset TCL Moveaudio S150 en verschijnen er snel meer producten van deze wereldspeler.

Voor veel mensen zal TCL niet (zo) bekend in de oren klinken, maar het consumentenelektronicamerk timmert al jaren flink aan de weg. Wereldwijd is TCL Electronics één van de grootste producenten van displays. Nederland maakt nu officieel kennis met TCL aan de hand van twee smartphones: de
TCL20 5G en de TCL20 SE. Beide toestellen hebben een stijlvol ontwerp, zijn milieuvriendelijk geproduceerd (1) en staan bol van de hoogwaardige features en functies, zoals de kwalitatieve camerasystemen. Bovendien bewijst TCL ook met deze smartphones zijn kennis van schermen, want
de schermen zijn voorzien van TCL’s innovatieve NXTVISION-technologie.

TCL20 5G
De TCL20 5G is de nieuwste 5G-smartphone van TCL en het eerste toestel dat wordt ondersteund door de Qualcomm Snapdragon 690 5G-chipset. Het toestel is verder uitgerust met een 6,67inch Full HD+-display dat door de NXTVISION-technologie van TCL naar een nog hoger niveau wordt getild. Daardoor biedt het toestel mooie kleurweergave met prima helderheid en contrast, aldus TCL. Ook zie je zelfs in direct zonlicht en slecht verlichte omgevingen wat er op je scherm staat en zorgt het Eye Care-systeem ervoor dat blauw licht wordt weg gefilterd om visuele vermoeidheid te verminderen. Je maakt mooie shots met de het driedubbele-camerasysteem, met 48 megapixel, groothoeken macrolens. Doordat de TCL20 5G 4K video en Gyro EIS (GIS) ondersteunt, zijn volgens TCL de videobeelden zowel stabiel als van hoge kwaliteit zijn, zelfs als je beweegt. Bij het terugkijken van de beelden heb je dankzij de dual-speakers en hi-res audio ook een mooie geluidservaring.
De Qualcomm Snapdragon 690 5G-chipset zorgt ervoor dat je smartphone-ervaring snel, moeiteloos en krachtig is. Zo download je binnen enkele seconden een volledige tv-serie of stream je realtime die belangrijke voetbalwedstrijd die je niet wil missen. Met een batterijcapaciteit van 4.500 mAh houdt je smartphone het de hele dag vol. Daarnaast beschikt de smartphone over 6GB RAM en tot 256 GB aan opslaggeheugen en een prijs van 299 euro, de meest betaalbare 5G-telefoon van TCL tot nu toe.

TCL20 SE
De TCL20 SE is een geavanceerde smartphone met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het toestel is uitgerust met een video-entertainmentsysteem dat wordt ondersteund door NXTVISION en een flink 6,82inch scherm met V-notch inclusief dual-speakers met hi-res audiocertificatie. Het 16megapixel viercamerasysteem met AI-gedreven functies zorgt voor mooie foto’s met een groothoek- en macrolens en diepte-opties.
Al deze features worden ondersteund door een flinke batterij van 5.000 mAh. Verder beschikt de TCL20 SE over NFC, een krachtige Qualcomm Octa-core-chipset en On-The-Go backwards achterwaarts opladen, waarmee je je andere gadgets met een usb-c-kabel oplaadt. De TCL20 SE is verkrijgbaar vanaf 149 euro en is de meest betaalbare telefoon van TCL op dit moment.

TCL Moveaudio S150
Naast de smartphones brengt TCL ook twee headsets uit. Het gaat om de True Wireless TCL Moveaudio S150- en S200-headsets, met adviesprijzen van respectievelijk 39,95
euro en 79,95 euro. Beide headsets beschikken over een bluetoothverbinding, drie uur luisterplezier en touchpadbediening. Ook introduceert TCL op korte termijn de TCL 5G LinkHub, een 5G-generatie CPE-router met stabiele hogesnelheidsverbindingen speciaal voor thuis, kleine ondernemingen, live-evenementen en nog veel meer.

Prijs en beschikbaarheid
De TCL20 5G en TCL20 SE zijn vanaf 29 maart 2021 beschikbaar voor pre-order. Je ontvangt hierbij een gratis headset. De toestellen zijn vanaf week 17 verkrijgbaar via Bol.com en Belsimpel.nl. De TCL20 5G heeft een adviesprijs van 299 euro; de TCL20 SE 149 euro.
De TCL Moveaudio S150 is te verkrijgen via Belsimpel voor 39,95 euro. De TCL Moveaudio S200 zal binnenkort ook beschikbaar komen bij Belsimpel met een adviesprijs van 79,95 euro.

Screenshot 2021 03 29 2
De TCL 5G LinkHub CPE is te verkrijgen bij Capestone en Coolblue voor een adviesprijs van 549 euro.