OnePlus heeft zijn nieuwste vlaggenschip-smartphones aangekondigd met de OnePlus 9-serie met het Hasselblad Camera for Mobile-systeem, displays met een hoge ververssnelheid heel snelle draadloze oplaadtechnologie.

OnePlus werkt met zijn nieuwe OnePlus 9-serie veel samen met Hasselblad, waarvan de naam ook op de achterkant van de smartphones te vinden is. De OnePlus 9-serie maakt gebruik van de nieuwe standaard van OnePlus voor kleurkalibratie - Natural Color Calibration with Hasselblad - om meer perceptueel nauwkeurige en natuurlijk ogende kleuren te geven aan foto's die zijn gemaakt met de OnePlus 9 en 9 Pro. Daarom gaan we in dit artikel veel in op de nieuwe camera's, de reviews van de OnePlus 9 Pro en OnePlus lees je binnenkort op deze site.

OnePlus 9 (Pro)
Beide toestellen zijn te verkrijgen in versies met enerzijds 8 GB aan werkheugen en 128 GB aan opslaggeheugen en anderzijds 12 GB aan RAM en 256 GB aan opslaggeheugen. Afhankelijk van welke versie je neemt, is de OnePlus 9 verkrijgbaar in Astral Black, Arctic Sky of Winter Mist. De OnePlus 9 Pro is verkrijgbaar in Morning Mist, Pine Green en Stellar Black. Zoals gezegd verschijnen de reviews snel, nu gaan we dus eerst uitgebreid in op de camera-specificaties.

OnePlus 9 Pro
De 48 MP hoofdcamera van de OnePlus 9 Pro heeft een speciaal ontworpen IMX789-sensor, ontwikkeld in samenwerking met Sony, met een indrukwekkend grote 1 / 1,4-inch sensor. Het resultaat is een uitzonderlijke beeldcapaciteit, met toonaangevende technologieën, waaronder 2x2 on-chip lens (OCL), 12-bits RAW, dubbele native ISO en DOL-HDR. Het biedt hogere focussnelheden, vier keer meer kleurinformatie voor een grotere kleurnauwkeurigheid, heldere dag- en nachtopnamen en minder bewegingsonscherpte in video's.
De 50MP ultrabrede camera van de OnePlus 9 Pro maakt gebruik van een 1 / 1,56 inch Sony IMX766-sensor, die zorgt voor een verbeterde beeldkwaliteit en minder ruis. De Freeform-lens maakt gebruik van een reeks unieke curven om het invallende licht te corrigeren, waardoor de vervorming aan de rand van foto's tot ongeveer 1% wordt teruggebracht. Met de ultragroothoekcamera kun je ook macro-opnamen van hoge kwaliteit maken, met de mogelijkheid om scherp te stellen vanaf een afstand van slechts 4 cm van je onderwerp.
De 8 MP-telelenscamera op de OnePlus 9 Pro biedt 3,3x (77 mm) zoom met OIS om onscherpte te verminderen, maximaal 30x digitale zoom. Bovendien werkt een speciale zwart-witcamera samen met de hoofdcamera van de OnePlus 9 Pro om details en gelaagdheid toe te voegen aan zwart-witfoto's, terwijl een nieuwe tilt-shift het speciale miniatuureffect van een tilt-shift-lens simuleert voor creatievere foto's.
De hoofdcamera van de OnePlus 9 Pro heeft 16 keer zoveel pixels als standaard 1080p voor video's van hoge kwaliteit. Het kan opnamen maken met 4K 120fps, waardoor je meer creatieve mogelijkheden krijgt bij het opnemen van video en bewerking, terwijl DOL-HDR ervoor zorgt dat het onderwerp altijd duidelijk zichtbaar is in omgevingen met tegenlicht.

Hasselblad Pro-modus
De nieuwe Hasselblad Pro-modus biedt nauwkeurige en natuurlijke kleuren voor een solide basis voor nabewerking. Het is vernieuwd met een nieuwe gebruikersinterface op basis van Hasselblad's beeldverwerkingssoftware om professionele gebruikers een unieke Hasselblad-look en feel te geven. Het biedt ook veel controle voor ervaren fotografen om hun foto's te verfijnen, met de mogelijkheid om ISO, focus, belichtingstijd, witbalans en meer aan te passen. Gebruikers kunnen ook fotograferen in 12-bits RAW-indeling voor 64 keer de kleur in vergelijking met 10-bits RAW die traditioneel in andere smartphones wordt aangetroffen.

Fluid Display 2.0
Het Fluid Display 2.0 van de OnePlus 9 Pro beschikt over een nieuwe weergavetechnologie, met integratie van Low-Temperature Polycrystalline Oxide (LTPO) -technologie, de meest geavanceerde backplane-technologie die wordt gebruikt in hoogwaardige OLED-schermen en een razendsnelle aanraakreactie voor gaming. LTPO-technologie stelt het scherm van de OnePlus 9 Pro in staat om de vernieuwingsfrequentie automatisch aan te passen van 120 Hz helemaal tot 1 Hz om te passen bij het huidige gebruikersscenario, voor een lager energieverbruik. Daarnaast biedt Hyper Touch-technologie je een snellere reactietijd bij het spelen van bepaalde games door de synchronisatiesnelheid tussen de processor en display te verhogen naar 360 Hz.
De OnePlus 9 Pro-display kreeg een A+-beoordeling van DisplayMate en biedt QHD+, tot 1.300 nits aan piekhelderheid, 10-bit kleurdiepte, HDR10+, MEMC, automatische kleurtemperatuuraanpassing, een omgevingslichtsensor aan de voor- en achterkant en meer.

Performance
Het Qualcomm® Snapdragon 888 mobiele platform met 5G-connectiviteit biedt hoge snelheden en krachtige ondersteuning. Met een 25 procent snellere CPU-performance, 35 procent snellere graphics rendering en de nieuwe 5 nm-verwerkingstechnologie, voorziet het mobiele platform in flinke energiebesparing en daardoor gaat de batterij langer mee.
De 5G-connectiviteit wordt ondersteund door het volledig geïntegreerde X60 5G Modem RF System. De X60 is ’s werelds eerste 5 nm baseband-architectuur die snellere, low-latency 5G mobiele snelheden levert door gebruik te maken van 5G-carrier-aggregatie binnen FDD en TDD. Bovendien verlaagt de X60 energieverbruik en hitteproductie, voor een betere performance en langere batterijduur van de OnePlus 9 Pro. De OnePlus 9 Pro is uitgerust met zowel LPDDR5 RAM- als UFS 3.1-opslag.

Warp Charge
Warp Charge 65T bedraad opladen zorgt voor een volle batterij in slechts 29 minuten. Dat is mogelijk dankzij een batterij van 4.500 mAh met verbeterd dual-cell ontwerp om interne weerstand en hitteproductie tijdens het opladen te verlagen. Hierdoor kan de OnePlus 9 Pro voor langere tijd opladen met een hogere output.
Warp Charge 50 Wireless is de snelste technologie voor draadloos opladen van OnePlus tot nu toe – en een van de snelste oplossingen in de branche. De oplossing zorgt in slechts 43 minuten voor een volle batterij. De nieuwe draadloze oplader is uitgerust met twee laadspoelen, zodat de OnePlus 9 Pro zowel horizontaal als verticaal even snel oplaadt.

Ontwerp
Het aluminium frame is slechts 2,2 millimeter dik en ligt het ook bij langdurig gebruik prettig in de hand. De gebogen display van de OnePlus 9 Pro is nauwkeurig geoptimaliseerd om verkleuring en onbedoelde aanrakingen te minimaliseren. Verder heeft het toestel een IP 68-beoordeling voor water- en stofbestendigheid.

OnePlus 9
Hasselblad Camera for Mobile op de OnePlus 9 maakt gebruik van dezelfde geavanceerde kleurstandaarden als de OnePlus 9 Pro – Natural Color Calibration with Hasselblad. De OnePlus 9 is uitgerust met veel van dezelfde camerafuncties als de OnePlus 9 Pro. Zo beschikt het toestel over een 50megapixel groothoekcamera, inclusief 1/1,56” IMX766-sensor en unieke gebogen Freeform Lens. Dankzij zijn op maat gemaakte 1/1,43” Sony IMX689-sensor, 2x2 OCL, 12-bit RAW, dual native ISO en 3-HDR voorziet ook de 48-megapixel hoofdcamera in uitstekende imaging-mogelijkheden. En ook met de OnePlus 9 creëer je met een speciale monochroomcamera en de hoofdcamera detail en lagen in zwart-witfoto’s.

120 Hz Fluid Display
De 120 Hz Fluid Display van de OnePlus 9 biedt een mooie kijkervaring. De smartphone maakt gebruik van dezelfde top-notch flat display als de OnePlus 8T, die een A+-beoordeling ontving van DisplayMate. De 6,55” Fluid Display is uitgerust met een 120Hz AMOLED-paneel met toonaangevende kleurnauwkeurigheid en verbeterde automatische helderheidcontrole met 8.192 helderheidsniveaus.
De helderheid van de OnePlus 9-display gaat tot 1.100 nits met HDR10+certificering en verbetert je ervaring als je HDR-video’s bekijkt. Ook beschikt de display over twee omgevingslichtsensoren. Bovendien past Comfort Tone de kleurtemperatuur van de display aan op basis van je omgeving, voor een prettigere leeservaring.

OxygenOS 11
OxygenOS 11 is in samenwerking met de OnePlus-community ontworpen en voorziet de OnePlus 9-serie van snelheid, een soepele ervaring en personalisatiemogelijkheden. Met de nieuwe Turbo Boost 3.0-geheugenoptimalisatie kun je 25 procent meer apps op de achtergrond open laten staan dan voorheen. OnePlus heeft dit bereikt met behulp van RAM-compressie, waardoor gegevens op het RAM-geheugen kleiner worden, en virtueel RAM-geheugen, waardoor telefoonopslag in RAM wordt omgezet, zodat je telefoon meer fysiek RAM heeft om mee te werken.
OnePlus-toestellen ondersteunen een hoge framerate en de Pro Gaming Mode moet de kracht van de CPU en GPU van de OnePlus 9-serie ontsluiten en blokkeert notificaties van apps, telefoontjes en andere afleidingen, zodat je helemaal kan opgaan in je favoriete mobiele games. Een verbeterd vijflaags koelsysteem dat rekening houdt met zware games, OnePlus Cool Play, zorgt tijdens een intensieve gamesessie voor voldoende hitteafvoer.

Warp Charge
De 4.500 mAh-batterij van de OnePlus 9 maakt gebruik van een verbeterd dual-cell-ontwerp dat in slechts 29 minuten van 1-100% kan worden opgeladen. De OnePlus 9 ondersteunt ook draadloos opladen tot 15 W Qi voor extra gemak.

Prijs en verkrijgbaarheid
De OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro zijn vanaf 23 maart 2021 verkrijgbaar via pre-order. De verkoop start om 16.30 uur via OnePlus.com, Belsimpel, Coolblue, T-Mobile, Tele2 en Mobiel.nl.
De officiële verkoop gaat voor de OnePlus 9 Pro op 31 maart 2021 van start. De OnePlus 9 is vanaf 26 april 2021 verkrijgbaar.
De OnePlus 9 in Astral Black en Arctic Sky 8 GB + 128 GB heeft een adviesprijs van 699 euro.
De OnePlus 9 in Astral Black en Winter Mist 12 GB + 256 GB heeft een adviesprijs van 799 euro.
De OnePlus 9 Pro in Morning Mist, Pine Green en Stellar Black 8 GB + 128 GB heeft een adviesprijs van 899 euro.
De OnePlus 9 Pro in Morning Mist, Pine Green en Stellar Black 12 GB + 256 GB heeft een adviesprijs van 999 euro.
De OnePlus Warp Charge 50 Wireless Charger heeft een adviesprijs van 69,95 euro.

9 PRO FAMILY 1