Huawei heeft zijn nieuwe draadloze oordopjes gepresenteerd, de Freebuds 4i. In deze preview lees je over actieve ruisonderdrukking (ANC), lange batterijduur, een mooi ontwerp en heel helder geluid.

Vanaf 26 maart zijn de Huawei Freebuds 4i verkrijgbaar, nieuwe draadloze oortjes met onder andere actieve ruisonderdrukking (ANC) en een lange batterijduur. Hier vind je de preview van de Freebuds 4i, binnenkort verschijnt de review online, want wij hebben ze inmiddels ontvangen.

Design en drivers
Het ovale en compacte ontwerp van de Huawei FreeBuds 4i is geïnspireerd op het bekende zwarte zandstrand van IJsland. Naast de klassieke Ceramic White en Carbon Crystal Black is er een verfrissend Honey Red exclusief verkrijgbaar in de Huawei Store. De oplaadcase van de Huawei FreeBuds 4i is speciaal ontworpen om goed in de hand te passen.
De Huawei FreeBuds 4i beschikken over 10mm dynamische drivers voor de basprestaties. De draadloze oortjes bevatten ook het polymeercomposietmembraan "PEEK+PU", dat flexibel en krachtig is, waardoor details in de muziek beter hoorbaar zijn. Tegelijkertijd maakt Huawei gebruik van windgeluidreductietechniek om het luisteren zo comfortabel mogelijk te maken.

Ruisonderdrukking
De Huawei FreeBuds 4i detecteren omgevingsgeluid via ingebouwde microfoons en genereren een omgekeerde geluidsgolf om het omgevingsgeluid te minimaliseren. De ruisonderdrukking is speciaal gericht op lawaaierige scenario's zoals een druk winkelcentrum, luid openbaar vervoer, een treinstation, het kantoor of de menselijke stem, waardoor gebruikers zich op een comfortabele manier volledig kunnen focussen op hun muziek, podcast of telefoongesprek. Met een simpele aanraking, schakelen de Huawei FreeBuds 4i automatisch tussen actieve ruisonderdrukking en de Awareness-modus. Dankzij deze Awareness-modus, kunnen gebruikers hun omgeving horen zonder de oordopjes uit te hoeven doen.
Om het omgevingsgeluid tijdens gesprekken te verminderen, worden in de Huawei FreeBuds 4i drie technologieën gecombineerd om de gesprekskwaliteit te verbeteren. De exclusieve beamforming-technologie stelt de microfoons in staat om de stem van de gebruiker nauwkeurig op te pikken, het dual-mic-systeem wordt geleverd met een schachtontwerp om windgeluid van de buitenlucht effectief te verminderen en de AI-ruisonderdrukkingstechnologie filtert extra ruis uit.

Batterijduur
De batterijduur is een belangrijke overweging voor consumenten. De Huawei FreeBuds 4i zijn voorzien van een grote batterij met hoge energiedichtheid, wat zorgt voor een langere batterijduur in een kleiner formaat. Zonder ingeschakelde ANC kunnen de Huawei FreeBuds 4i hierdoor 10 uur continu muziek afspelen of 6,5 uur bellen. Samen met de case zijn de FreeBuds 4i goed voor 22 uur muziek afspelen of 14 uur bellen. Als ANC is ingeschakeld, kunnen de Huawei Freebuds 4i 7,5 uur continu muziek afspelen of 5,5 uur bellen. Bovendien kun je dankzij snelladen 4 uur audioplezier bij een lading van slechts 10 minuten, zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het batterijniveau als ze haast hebben.

Simpele bediening met touch control
Gebruikers kunnen het afspelen van muziek, spraakoproepen en ruis activeren met een simpele aanraking van de oortjes. Wanneer de Huawei FreeBuds 4i worden gebruikt met Huawei-smartphones met EMUI 10.0 of hoger, wordt het snelkoppelen ondersteund met een pop-upmelding die verschijnt wanneer de oplaadcase wordt geopend. Bij het koppelen wordt de batterij-informatie van de oordopjes en de oplaadcase duidelijk weergegeven.

Prijs en beschikbaarheid
De Huawei Freebuds 4i zijn vanaf 26 maart beschikbaar in Nederland voor 79,99 euro in onder andere de Huawei Store.