Nu we veel meer binnenshuis zijn, is een goede luchtkwaliteitsmonitor belangrijk. De Airthings View Plus werkt op batterijen, is met wifi verbonden en bevat sensoren voor fijnstof (PM), koolstofdioxide (CO2), radon en meer. Lees in dit artikel wat hij nog meer biedt en over de luchtkwailiteit binnenshuis.

Airthings is een producent van oplossingen die de binnenluchtkwaliteit en radon monitoren voor consumenten, bedrijven en professionals. Het bedrijf introduceert de View Plus, technologisch hun meest geavanceerde luchtkwaliteitsmonitor die sensoren bevat voor fijnstof (PM), koolstofdioxide (CO2), radon en meer en een gemakkelijk aanpasbaar display biedt voor eenvoudige weergave van gevonden waarden.

Design-interface en toegang
Met een gestroomlijnde en minimalistische design-interface past de View Plus zich aan aan de omgeving en toont het de meest relevante gegevens op basis van locatie. De oplossing biedt ook aanpassingsopties voor gebruikers die prioriteit willen geven aan de luchtkwaliteits-gegevens die voor hen het belangrijkst zijn – of het nu gaat om PM, radon, CO2, vochtigheid of iets anders. Om snel en eenvoudig inzicht krijgen in de luchtkwaliteit, waai je met de hand voor het apparaat. De View Plus geeft dan met de kleuren groen, oranje en rood de status weer van de binnenluchtkwaliteit.
Gebruikers kunnen inloggen op het Airthings-dashboard voor gedetailleerdere inzichten in de luchtkwaliteit of de Airthings-app openen voor een snel en eenvoudig overzicht van hun luchtkwaliteitsniveaus.
De View Plus is draadloos en met wifi verbonden en biedt daardoor altijd en overal toegang tot data, met een batterijduur van twee jaar. De View Plus kan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in het smart home-systeem met behulp van IFTTT, Google Assistant en Amazon Alexa. Daarnaast heeft de View Plus een ingebouwde Hub-functie, zodat je het systeem kunt uitbreiden en andere Airthings-apparaten ook online zijn te brengen.
De View Plus for Business maakt verbinding met de Airthings for Business-oplossing via SmartLink met behulp van de Airthings Hub, daardoor gaat de batterij zo'n vier jaar mee. De View Plus kan in elk huis, school, kantoor, restaurant of andere commerciële gebouwen worden geplaatst, waardoor de luchtkwaliteit binnenshuis gemakkelijk is te transformeren van een onzichtbaar risico naar een zichtbaar, begrijpelijk en controleerbaar aspect van het leven.

View Plus
De View Plus is verkrijgbaar in twee versies – één voor consumenten en één voor openbare gebouwen en kantoren. Beide versies stellen gebruikers in staat om controle te krijgen over hun binnenluchtkwaliteit en op basis van deze inzichten verbeteringen aan te brengen. Voor gezinnen zorgt de View Plus voor extra gemoedsrust, waarbij ouders en kinderen er zeker van kunnen zijn dat de lucht in huis gezond is. Voor bedrijven is de View Plus de meest uitgebreide monitor voor binnenluchtkwaliteit die het Airthings for Business-aanbod volledig maakt. Het product helpt bij het creëren van gezonde, productieve en energiezuinige binnenruimtes, of dat nu een school, kantoor of restaurant is.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ademen 9 op de 10 mensen regelmatig onveilige lucht in. De effecten van allergenen, vervuiling, rook door bosbranden, radon en virussen in de lucht hebben invloed op de gezondheid van mensen over de hele wereld. Deze onzichtbare boosdoeners zijn vaak te vinden in onze dagelijkse omgeving zonder dat we ze detecteren. De View Plus is ontwikkeld om dat te veranderen en om controle over de luchtkwaliteit te bieden. Door te monitoren op PM, radon, CO2, vochtigheid, chemicaliën in de lucht (VOC), temperatuur, luchtdruk en zelfs de kwaliteit van de buitenlucht, biedt de View Plus een uitgebreid spectrum aan inzichten en een overzicht van de luchtkwaliteit. Dat gebeurt op een manier die voor iedereen gemakkelijk te begrijpen is. De View Plus for Business omvat ook een licht- en geluidssensor, bezettingsgraaddata en de Virus Risk Indicator.

Niet met het blote oog te zien
PM-detectie is een nieuwe toevoeging aan het assortiment van Airthings en geeft inzicht in de binnenluchtkwaliteit, zowel thuis als op het werk. De term 'fijnstof' staat voor microscopisch kleine deeltjes in de lucht, die alles kunnen omvatten: van stof en pollen tot verontreinigende stoffen die worden verspreid door uitlaatgassen, industriële activiteiten, houtkachels, rook van bosbranden, koken, sigarettenrook en huisdieren. Hoewel het met het blote oog onzichtbaar is, kan de impact van PM op onze gezondheid enorm zijn – het kan de longen irriteren, al bestaande aandoeningen zoals astma verslechteren en zelfs bijdragen aan ernstige ziekten, zoals hart- en vaatziekten. De enige manier om PM in de lucht te bestrijden, is door je bewust te
worden van de aanwezigheid ervan en actie te ondernemen. Daar kan de View Plus bij helpen. Het product heeft een ingebouwde deeltjessensor die deeltjes kleiner dan 2,5 micron (PM2,5) en 1 micron (PM1) kan detecteren. De View Plus geeft gebruikers continue toegang tot gegevens en biedt meldingen om hen te waarschuwen over veranderingen in de lucht.

Prijs en beschikbaaheid
De View Plus van Airthings is vanaf 11 maart beschikbaar voor pre-order op Airthings.com voor consumenten en kost 299 euro. Er geldt een speciale korting van 10 procent voor bestellingen die voor eind maart 2021 worden geplaatst. De levering aan consumenten start in juni 2021. Ga naar airthings.com voor meer informatie over de View Plus en de luchtkwaliteit binnenshuis.

Airthings View Plus Hero Image Front with Simplified App PM GLOW WEB