Samsung heeft de nieuwe tv line-up van 2021 onthuld. Aangezien we allemaal meer tijd thuis doorbrengen, speelt Samsung met nieuwe tv’s en schermen in op nieuwe wensen en behoeften. Lees hier over de nieuwe The Frame en My Shelf, MICRO LED, Neo QLED en The Premiere, de eerste triple laserprojector met 4K-beeldkwaliteit.

Decennialang werden tv’s vooral gezien als een manier om films en tv-programma’s te bekijken. Zeker het afgelopen jaar is de manier waarop we tegen schermen aankijken, ingrijpend veranderd. We zijn ons bewuster geworden van de rol die de tv in ons leven speelt. Als bron van entertainment, maar ook op veel andere manieren: om te leren, om te trainen, enzovoorts. Samsung speelt hier op in met hun nieuwe line-up tv's, waaronder The Frame, MICRO LED, Neo QLED en The Premiere, de eerste triple laserprojector met 4K-beeldkwaliteit.

The Frame 2021 en My Shelf
The Frame verandert de tv in een kunstwerk dat je kunt instellen naar je persoonlijke smaak en interieur. Verder beveelt een op AI-gebaseerde technologie je precies die kunstwerken aan waar jij van houdt. Uit de steeds groter wordende collectie van ruim 1.400 kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars en culturele instellingen stel je eenvoudig je eigen collectie uit The Art Store samen, van bekende klassiekers tot moderne werken en adembenemende fotografie. The Frame biedt nu ook meer opslagruimte voor foto's: van 500 MB in 2020 naar 6 GB in 2021, zodat je tot 1.200 foto's in UHD-kwaliteit kunt opslaan.
Met een diepte van slechts 24,9 millimeter (ongeveer een fotolijst) is het nieuwe toestel bovendien slanker dan ooit. Voor de lijst is er keuze uit een standaard of moderne lijst in teakhout, walnoothout en wit. Voor de 55 - en 65 inch zal ook een klassieke lijst beschikbaar zijn, met vellingkant, in het wit en terracotta.
Bovendien biedt Samsung met My Shelf ook een nieuwe manier om The Frame 2021 neer te zetten. Het accessoire My Shelf kan worden bevestigd aan de frameformaten 55-, 65- en 75-inch en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: beige, wit, bruin en zwart.

MICRO LED landt in de huiskamer
In 2018 introduceerde Samsung MICRO LED in de vorm van ‘The Wall’, een visueel installatiesysteem bestaande uit modules. Zo kun je een scherm bouwen van wel 292 inch (4,42 meter) groot, ’The Wall’ vereist echter wel een professionele installatie.
Nu brengt Samsung The Wall in 2021 uit in een flink groot tv-formaat, zodat je met MICRO LED een geweldige thuisbioscoop hebt mede dankzij de vrijwel randloze tv's. MICRO LED komt deze lente wereldwijd beschikbaar in 110- en 99 inch, terwijl in de herfst de 88 inch uitkomt. De MICRO LED verschijnt later ook nog als 76 inch.
MICRO LED tover je eenvoudig om tot vier schermen in één. Door de royale afmeting(en) kijk je met de functie 4Vue (Quad View) relaxt naar vier bronnen tegelijk. Je volgt bijvoorbeeld meerdere sportwedstrijden of je streamt al gamend een walk-through, terwijl de beeldkwaliteit al die tijd prachtig blijft.

Samsung Neo QLED
In de Samsung Neo zit in de Neo Quantum Processor en de nieuwe Quantum Mini LED’s, die 40 keer zo klein zijn dan gewone LED’s. Dat zorgt voor dieper zwart en helderdere lichttonen, terwijl de opschaaltechnologie van de Neo QLED slimmer is geworden. Op de Damsung Neo QLED zitten verder functies waarmee je je gameplay makkelijk verbetert. Met Game Bar kun je eenvoudig in één overzicht zien welke gamefunctionaliteiten je hebt in- of uitgeschakeld. Verder krijg je met de Super Ultrawide Gameview extreem brede beeldverhoudingen op je tv, van 21:9 tot zelfs 32:9, die je normaal alleen hebt op gaming monitors.
In 2021 zullen de 8K-modellen van Samsung Neo QLED (QN800A en QN900A) beschikbaar zijn in de maten 65-, 75- en 85-inch, terwijl de 4K-modellen (QN90A en QN85A) in nog meer formaten beschikbaar komen, beginnend bij 50-inch.

The Premiere: LSP9T en de LSP7T
The Premiere is beschikbaar in twee uitvoeringen: de LSP9T en de LSP7T. Met de LSP9T introduceert Samsung de eerste triple laserprojector met 4K-beeldkwaliteit, wat betekent dat iedere RGB-kleur een aparte laser heeft, waardoor de kleurweergave heel accuraat en realistisch is. Vanwege deze beeldkwaliteit is het ook ’s werelds eerste projector die HDR10+ content ondersteunt. Ook behuist het ontwerp een 4.2kanaals soundbar met 40W en Acoustic Beam. Om consumenten te helpen The Premiere overal in huis te gebruiken, introduceert Samsung later dit jaar oprolbare schermen. Je plaatst de LSP9T op minimaal 11 centimeter van een egale muur of ALR-scherm.

Unbox and Discover PR DL3