De Huawei-appstore AppGallery heeft een nieuwe interface voor een betere gebruikerservaring. Volgens Huawei is hij nu nog meer gericht op ontdekken, met meer ruimte voor visuals, verbeterde navigatie en ruimte voor lokale ontwikkelaars.

Huawei heeft zijn eigen appstore, de AppGallery, en timmert daarmee flink aan de weg, zeker omdat er geen Google-diensten meer op recente en nieuwe Huawei-apparaten mogen. Het afgelopen jaar groeide het aantal maandelijks actieve gebruikers tot meer dan 530 miljoen. Populaire apps in Nederland zijn Thuisbezorgd, Staatsloterij, Buienradar, Basic-Fit en PostNL.

Minder zoeken, meer ontdekken
De gebruikerservaring staat centraal in AppGallery en interactie is het codewoord volgens Huawei. De apps zijn opvallender, worden visueel aantrekkelijk getoond en zijn in minder stappen te vinden en te downloaden. Dit is niet alleen prettig voor de gebruiker, maar ook voor de ontwikkelaar, die meer mogelijkheden krijgt om zijn app vindbaar te maken en op te laten vallen.

Aanbevolen apps
Een voorbeeld van de verbetering is de Aanbevolen-tab. Apps worden hier nu als kaarten gepresenteerd, waarbij informatie en reviews gemakkelijk kunnen worden bekeken. De selectie wordt nu bovendien standaard van nieuw naar oud gesorteerd.
Direct onder Aanbevelingen zijn de populaire categorieën Geschenken en Promoties te zien. Onder Promoties krijgen gebruikers kortingen, cashbackacties en andere aanbiedingen voor geselecteerde apps. Bij Geschenken krijgen ze cadeautjes van app-ontwikkelaars, in ruil voor het downloaden van of het aanmelden bij een van hun apps. Van gratis premium services tot extra credits voor bepaalde games.

Apps en Games
De secties Apps en Games kunnen nu op twee verschillende manieren worden bereikt. Daarnaast heeft Huawei de productpagina’s van apps vernieuwd, zodat gebruikers gemakkelijker recensies en beoordelingen kunnen vinden.

Veel digitale content
De nieuwe AppGallery wordt samengesteld door redacteuren die zich concentreren op lokale trends en behoeften. Het doel is om gebruikers te inspireren om op ontdekkingstocht te gaan. “Het aantal apps in Huawei AppGallery groeit met de dag en we willen onze klanten deze nieuwe content laten ontdekken zodra ze beschikbaar zijn”, aldus Pim Geldens, HMS expert van Huawei Consumer Business Group. “De vernieuwde AppGallery doet zijn naam eer aan doordat we gebruikers het gemak bieden om op een eenvoudige manier door alle content te navigeren zodat ze binnen een handomdraai entertainment kunnen vinden.”

Deezer, Bolt en TomTom
Enkele premium-apps op AppGallery zijn de wereldwijde muziekstreaming service Deezer, taxi-app Bolt en de navigatie-app Tomtom. AppGallery biedt op dit moment 18 verschillende app-categorieën, waaronder games, sociaal, entertainment, onderwijs, nieuws & lezen, foto & video, eten & drinken, navigatie en transport, winkelen en tools.

Beschikbaarheid
De nieuwe versie van Huawei AppGallery is per direct te gebruiken. Om toegang te krijgen tot de nieuwe versie van AppGallery, moet je je apparaat wel bijgewerkt hebben met de 6.0.2 (oktober 2020) en 11.0.2 (december 2020) updates.