AVM start met de uitrol van FRITZ!OS 7.25, de gratis update met meer dan 70 nieuwe functies en verbeteringen voor alle FRITZ!-producten.

AVM is begonnen met het uitrollen van FRITZ!OS 7.25 die gebruikers een groot aantal nieuwe voordelen moet bieden, zoals bij videoconferenties terwijl je thuis werkt, het streamen van je favoriete series, om digitaal leren of spelplezier. De update is nu al beschikbaar voor de FRITZ!Box 7590 en zal geleidelijk beschikbaar zijn voor andere FRITZ!-producten. Gebruikers krijgen automatisch de update als de auto-update-functie geactiveerd is.

Prioriteit
De nieuwe FRITZ!OS 7.25 maakt werken vanuit huis nog gemakkelijker dankzij de mogelijkheid om prioriteitsapparaten in te stellen. Gebruikers kunnen nu gemakkelijk prioriteit geven aan, bijvoorbeeld, de laptop waarop ze thuis werken. De functie wordt nu ook rechtstreeks voor het netwerkapparaat aangeboden in het FRITZ!Box Mesh-overzicht. Wanneer de internetverbinding op volle capaciteit is, krijgt het geselecteerde apparaat een voorkeursbehandeling bij gebruik van internet. Dit is uitermate praktisch bij deelname aan bijvoorbeeld videogesprekken en vergaderingen.

Gegevensback-up voor interne opslag
Om het kwijtraken van je bestanden tegen te gaan, biedt FRITZ!OS 7.25 nu gegevensback-up voor interne opslag. Het interne geheugen van de FRITZ!Box voor afbeeldingen, beltonen of spraakberichten heeft hiervoor een gegevensback-upfunctie gekregen. Hierdoor kan van de betreffende gegevens eenvoudig een back-up worden gemaakt en bijvoorbeeld naar een nieuwe FRITZ!Box worden overgezet. Verder beschikt de gebruiker over een stabielere internetverbinding voor supervectoring en Long Reach VDSL. Voor DSL-modellen, zoals de FRITZ!Box 7590, is de interactie met supervectoring-verbindingen (35b) op externe DSLAM-sites verder verbeterd en is tegelijkertijd de interoperabiliteit voor Long Reach VDSL vergroot.

Meer nieuwe mogelijkheden:
Vereenvoudigd ouderlijk toezicht: het is voor ouders nu nog gemakkelijker om de controle te behouden over onlinetijden en toegestane webinhoud.
Eenvoudiger beheer van telefoongesprekken: voor het groeiend aantal telefoongesprekken brengt de update een aantal verbeteringen voor het gebruiksgemak en de telefonieconfiguratie in de FRITZ!Box.
Weersinformatie via FRITZ!Fon: FRITZ!Fon krijgt een nieuw startscherm met actuele weersinformatie en een weersvoorspelling voor de komende uren en dagen.
FRITZ!Box LTE-modellen krijgen een tekst-sms-logboek en een sms-verzendfunctie: naast de nieuwe functie voor het verzenden van tekst (sms) is er nu ook een nieuw tekst-(sms)-logboek met de ontvangen en verzonden teksten. De push-service voor sms-berichten kan nu ook worden gebruikt voor de sms-verzendfunctie.
Faxjournaal en geoptimaliseerde installatie: zeker in een zakelijke context is fax nog steeds belangrijk. Op verzoek van een aantal gebruikers is een nieuw faxjournaal geïntegreerd, waarin ontvangen en verzonden faxen worden samengevat.

Update installeren
De FRITZ!OS 7.25 is gratis beschikbaar, meer info vind je hier. Gebruikers krijgen de FRITZ!OS 7.25-update automatisch als de auto-update-functie is geactiveerd. Activeren kan ook via de FRITZ!Box-gebruikersinterface door op ‘Start Update' te klikken.