Ziggo is bezig met het updaten van zijn Mediabox Next. Lees hier wat deze software-update inhoudt en hoe je controleert of je deze al hebt gekregen.

Onlangs kondigde Ziggo aan dat het bezig is met het uitvoeren van software-update 4.29 voor de Mediabox Next. In dit artikel lees je hier alles over.

Verbeterd in update 4.29
* Een nieuwe melding wordt getoond wanneer de batterijen van de Mediabox Next-afstandsbediening bijna leeg zijn. De melding wordt blijvend getoond tot je de batterijen hebt vervangen. Mocht je een ander merk afstandsbediening gebruiken, vervang dan de batterij in de afstandsbediening van de Mediabox Next. De melding zal dan verdwijnen, waarna je de batterij weer uit de afstandsbediening kunt halen.
* Het uiterlijk van het snelmenu met de meest gebruikte instellingen is aangepast, waardoor deze overzichtelijker is geworden.

Opgelost in software-update 4.29
* Twee opstartproblemen met Netflix zijn opgelost: 1. wanneer de mediabox is uitgezet tijdens het gebruik van Netflix, dan startte Netflix niet direct de eerste keer nadat de mediabox weer is aangezet. Netflix error code UI-800-3 bij het starten.
* Bij het ontgrendelen van een zender of programma met een leeftijdsgrens kreeg je soms een zwart scherm.
* De tv-gids toonde niet altijd het beeld van het geselecteerde programma.
* Wanneer een aflevering met bepaalde handelingen werd verwijderd, dan werd de lijst met afleveringen ook (onterecht) gesloten.
* Het instellingen-menu werd niet altijd goed weergegeven, waardoor soms niet alle opties direct zichtbaar waren.

Al up-to-date?
Wil je weten of je de update al hebt gekregen? Check dan de softwareversie in het tv-menu. Ga naar Instellingen > ‘Info’ > ‘Over je mediabox’. Heb je versie 4.29 nog niet? Dan wordt de update binnenkort automatisch uitgevoerd.