Met Samsung SmartThings Find kun je gemakkelijk je Galaxy-apparaten terug vinden, ook offline. Met de nieuwe Samsung Galaxy SmartTag vind je óók spullen terug die niet verbonden zijn, van sleutels tot je huisdier.

In oktober 2020 introduceerde Samsung SmartThings Find. Met deze service vind je als Galaxy-gebruiker snel en probleemloos je Galaxy-apparaten terug, zoals smartphones, tablets, smartwatches en oordopjes (1). Daarvoor hoef je niet eens online te zijn, zolang ze maar compatibel zijn. Nu gaat Samsung met SmartThings Find nog een stap verder, want met de Galaxy SmartTag vind je óók spullen terug die niet verbonden zijn. Of zelfs je huisdier. Het kan echt van alles zijn, van je tas tot je portemonnee, van je sleutels tot je fiets. Het zijn niet langer alleen je Galaxy-toestellen die je met de Galaxy SmartTag en Smart Things Find in een zucht weer terug hebt.

Zo koppel je je Galaxy SmartTag
Het werkt eenvoudig: je opent de ‘SmartThings’-app op je Samsung Galaxy S21-serie 5G en drukt op de knop om je Galaxy SmartTag te activeren. Je SmartTag maakt een geluid en op de Galaxy S21 verschijnt een pop-up in de app. Selecteer Add now en je bent klaar.

Zo vind je je spullen terug met Galaxy SmartTag
Ook al is je Galaxy SmartTag offline, hij verstuurt wél een zogenaamd BLE-signaal (Bluetooth Low Energy) dat kan worden opgepikt door Galaxy-apparaten in de buurt. Die laten SmartThings Find weten waar de SmartTag zich bevindt en zo vind je je eigendom razendsnel terug. Alle gebruikersgegevens in SmartThings Find zijn gecodeerd. Je privacy en veiligheid zijn dus verzekerd.
Om je SmartTag te vinden, schakel je Notify me when it’s found in op SmartThings Find. Zodra je SmartTag boven water is, krijg je een notificatie van SmartThings Find. Met tools als Search nearby, Navigate en Ring vind je jouw spullen nog sneller en eenvoudiger terug.

Aanvullende Galaxy SmartTag (2)-functionaliteit
Ben je je smartphone kwijt? Door twee keer op de knop van je Galaxy SmartTag te drukken, ontvang je een melding waar je Galaxy S21 ligt. Je kunt ook opdrachten via SmartThings instellen, door eenmaal op de knop te drukken (3). Zo stel je bijvoorbeeld in dat als je bij thuiskomst op de knop drukt, automatisch de lichten en TV aangaan (4).

Ga naar SamsungMobilePress.com voor een video met uitleg SmartThings Find en Galaxy SmartTag.

(1) De beschikbaarheid kan per markt en provider verschillen. Beschikbaar op Galaxy-smartphones en -tablets met Android 8 of hoger, Galaxy Watch-apparaten met Tizen 5.5 of hoger en Galaxy Buds+, Galaxy Buds Live en Galaxy Buds Pro.
(2) Deze functies zijn binnenkort beschikbaar. Er komt een SmartThings-app update tussen 19 en 21 januari, zodat je de functies na de update kunt gebruiken. De beschikbaarheid kan per markt en provider verschillen.
(3) Alleen beschikbaar als zowel de Galaxy SmartTag als je Galaxy-smartphone zijn verbonden.
(4) Alleen beschikbaar als zowel de Galaxy SmartTag en je Galaxy-smartphone zijn verbonden. Ondersteunt apparaten en opdrachten die zijn geregistreerd in de SmartThings-app.