Samsung lanceert begin 2021 de 110inch Samsung MicroLED, de eerste tv met MicroLED-displaytechnologie voor thuisgebruik. Hierbij speelt Samsung in op de vraag naar steeds grotere tv-schermen, in dit geval dus een tv van liefst zo'n 280 centimeter!

In 2018 introduceerde Samsung de eerste MicroLED-display in de vorm van “The Wall”. Deze vinding, die bestemd was voor de zakelijke markt, bestond uit meerdere, modulaire modules. Met de nieuwe 110inch MicroLED maakt Samsung de MicroLED-ervaring voor het eerst ook in een traditioneel tv-formaat beschikbaar. Anders dan de modulaire tegenhanger heeft het 110inch MicroLED model een vast formaat van 110 inch. Ook afgelopen jaar groeide de vraag naar tv’s met grote schermen onverminderd door.

Innoveren voor best mogelijke beeldkwaliteit
De minuscule LED-lichten in de 110inch MicroLED maken achtergrondverlichting en kleurenfilters overbodig, en dat zorgt volgens Samsung voor het best mogelijke beeld: extreem helder, levendig en met 100% kleurenbereik. Het geheim van de techniek is dat de 8 miljoen pixels individueel oplichten en zo zelf licht en kleuren produceren.
De 110 inch MicroLED heeft een krachtige Micro AI-processor voor 4K HDR-content die bovendien voor elke scene wordt geoptimaliseerd. Daarnaast zijn MicroLED’s gemaakt van anorganische materialen met een lange levensduur. Het scherm blijft 100.000 uur in topvorm, wat neerkomt op langer dan tien jaar.
Voorheen was het onmogelijk om een MicroLED-scherm van 110 inch voor de consumentenmarkt te ontwikkelen, maar dankzij innovaties dus wel. Hierbij kunnen in de toekomst zelfs kleinere MicroLED-modellen worden uitgebrachtn, zodat nog meer mensen toegang hebben tot MicroLED.

Design, scherm en audio
De 110inch MicroLED heeft een 99,99% screen-to-body ratio en geoptimaliseerde Smart TV-features. Zo kijk je via Multi View tegelijkertijd naar vier verschillende splitschermen van 55 inch. De content kan van verschillende bronnen komen, zodat je op één en hetzelfde scherm nieuws en apps bijhoudt én een film kijkt. Of je volgt tegelijkertijd meerdere sporten, terwijl je een walkthrough streamt en een game speelt een dat in dezelfde beeldkwaliteit.
Het ingebouwde Majestic Sound System is goed voor een 5.1-kanaals sound zonder externe speaker. Met de functie Object Tracking Sound Pro volg je de geluiden van bewegende objecten op het scherm. Dus als je een actiefilm kijkt en er komt een vliegtuig overvliegen, dan heb je het gevoel dat je de motoren boven je hoort bulderen.

Prijs en beschikbaarheid
De beschikbaarheid en prijs in Nederland worden binnenkort bekendgemaakt.

SamsungMicroLEDecht