Tedee is een slim slot waarvoor je geen sleutels nodig hebt en vanaf nu beschikbaar. Met een Tedee-slot dat gekoppeld is aan een app op je smartphone of Apple Watch, kun je je deur ontgrendelen.

Tedee speelt in op de stijgende trend van smart home-apparaten die met elkaar verbonden zijn. De wereldwijde markt voor slimme sloten werd in 2019 ingeschat op 1,2 miljard dollar en zal naar verwachting van 2020 tot 2027 jaarlijks met 18,5% groeien. In 2019 werden meer dan 7 miljoen slimme sloten verkocht. De steeds stijgende digitalisering en de bezorgdheid om veiligheid en privacy doet de vraag naar slimme huisbeveiliging wereldwijd toenemen. Noord-Amerika was koploper op vlak van smart locks in 2019. Het belang van smart locks zal naar verwachting vooral toenemen in de VS en Europa.

Tedee smart lock
Het bedrijf Tedee komt nu ook met een slim slot waarvoor je geen sleutels nodig hebt en vanaf nu beschikbaar in Nederland. Met een Tedee-slot dat gekoppeld is aan een app op je smartphone of Apple Watch, kun je je deur ontgrendelen. Het volledige Tedee-pakket bestaat uit het slimme sluitmechanisme, een gecertificeerd Gerda-cilinderslot, een wifi-bridge en verschillende accessoires. Sinds vandaag is ook de integratie met Google Assistent mogelijk
Tedee is kleiner dan andere oplossingen en onderscheidt zich volgens Tedee door zijn design en intuïtief gebruik. Eerste tests tonen ook aan dat tedee opmerkelijk stiller is én dat het een sterkere 'draaikracht' heeft dan andere aanbieders, waardoor meer soorten sloten vlot geopend kunnen worden.
In PC-Active 316 (verschijningsdatum 22 januari 2021) verschijnt de review van de Tedee smart lock.

Hoe werkt het?
Het slot biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden om je deur automatisch te openen en te sluiten. Tedee werkt overigens op een oplaadbare batterij die zes maanden werkt op één lading.

Openen
De automatische deuropeningsfunctie opent je deur zonder dat je je smartphone moet aanraken. De deur opent contactloos door middel van GPS-localisatie en bluetooth zodra je voor de deur staat.
Daarnaast is de app je afstandsbediening waarmee je je slot vanop afstand opent of sluit. Zo geef je bijvoorbeeld permanent, cyclisch of tijdelijk toegang aan vrienden, familie of bijvoorbeeld de schoonmaker of reparateurs.
Tedee kent verder drie toegangsniveaus: de eigenaar, de beheerder en de gast. De eigenaar en de beheerder hebben toegang tot de volledige set van functies en kunnen de rechten beheren van de gasten. Dit is handig voor bijvoorbeeld AirBnB-uitbaters die zo tijdelijk en specifiek toegang tot een appartement kunnen verlenen aan toeristen. Denk ook aan ondernemers en bedrijfsleiders die toegang geven aan hun (tijdelijke) werknemers. Om het voor de ondernemer of bedrijfsleider makkelijker te maken, ontwikkelde Tedee ook een webportaal waarop veel gebruikers kunnen worden beheerd. Het is dus niet langer nodig om medewerkers sleutels te geven of terug te vragen bij vertrek.

Sluiten
Sluiten kan met een druk op het slot aan de binnenkant van je deur. Als je langer dan 1 seconde op de knop drukt, sluit Tedee automatisch na een geprogrammeerd tijd. De deur kan ook vanop afstand met de app gesloten worden. Je kunt in de app zien of de deur gesloten is of niet. Tedee is ook uitgerust met de 'lock after delay'-functie waarbij het slot automatisch sluit na een vooraf ingestelde tijd.
Met één app kunnen verschillende sloten beheerd worden. In het logboek worden bovendien alle details bewaard over alles wat er met het slot is gebeurd. Zo kan de beheerder zien wie het slot op welk moment heeft geopend en weer heeft gesloten. De app geeft desgewenst meldingen wanneer het slot sluit of opent.

Beveiliging
Qua veiligheid voldoet het slot aan de nieuwste TLS 1.3-coderingsprotocolstandaard, met een 256-bit versleuteling bij elke connectie. Bovendien is tedee AV-TEST gecertifieerd en kreeg het het 'Approved Smart Home Product' label.

Prijs en beschikbaarheid
Het volledige Tedee-pakket bestaat uit het slimme sluitmechanisme, een gecertificeerd Gerda-cilinderslot, een wifi-bridge en verschillende accessoires en kost € 399,-. Je kunt de Tedde ook aanschaffen zonder bridge, dan kost ie € 319,-. Wil je ook geen cilinder, dan kost hij € 299,-.
Het slot wordt aangeboden op de webshop en zal worden verkocht via slotenmakers, kleinere resellers en smart home winkels.

Tedee artikel 1