Iedereen wil een snelle en stabiele internetverbinding en dat heb je als je gebruikmaakt van een internetverbinding via glasvezel. Glasvezel biedt nog meer voordelen, lees hier welke dit zijn.

Stabiele verbinding
Het is voor iedereen die van internet gebruikmaakt belangrijk dat de verbinding stabiel is. Dat geldt zeker voor bedrijven die bij hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van internet. In dat kader biedt zakelijk glasvezel uitkomst, want daarmee is een stabiele verbinding gegarandeerd. De stabiliteit is te danken aan de rechtstreekse verbinding zonder dat er sprake is van een onderbreking. Bij kabelinternet deel je als het ware de kabel met anderen in je omgeving. Er zijn bovendien geen externe factoren die invloed hebben op de stabiliteit, zoals de afstand ten aanzien van de wijkcentrale.

Extreem hoge snelheid
Glasvezel heeft eveneens als voordeel dat er sprake is van een extreem hoge snelheid. Dat betekent dus razendsnel internetten, downloaden en uploaden. Het maakt daarbij niet uit of er tegelijkertijd meerdere mensen in huis of in het bedrijf van de internetverbinding gebruikmaken. De snelheid blijft ook in dat geval extreem hoog. De downloadsnelheid is bovendien bij glasvezel net zo hoog als de uploadsnelheid.

Perfecte kwaliteit
Zakelijk glasvezel van Signet voorziet in een perfecte kwaliteit met een constant karakter. Dat betekent dat je haarscherpe beelden ziet op de televisie. Bovendien is de helderheid ook perfect en lopen de beelden extra soepel. Dat is ideaal voor bedrijven in de horeca die bijvoorbeeld sportwedstrijden op televisie vertonen, zoals voetbalwedstrijden tijdens een EK of WK.

Extra vrijheid
Het glasvezelnetwerk betreft een zogenaamd open netwerk. Dat betekent dat iedere provider de gelegenheid krijgt om diensten aan te bieden, zoals televisie, telefonie en internet. Bij het kabelnetwerk is er sprake van aanbieders die de controle hebben over het beheer van het netwerk en over de diensten. De extra vrijheid betekent dat er voor consumenten en bedrijven meer mogelijkheden zijn om te kiezen.

Minder energieverbruik
Glasvezel kent nog een voordeel en dat is een lager energieverbruik. Glasvezel werkt op basis van licht en is milieuvriendelijker te noemen, omdat er sprake is van een lager verbruik van energie. Indien iedereen op glasvezel overstapt, komt dat het milieu ten goede.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Signet.