Met de Google Chromecast stream je snel en eenvoudig content van je harde schijf naar je televisie, zodat je standaard televisie een state-of-the-art smart-tv met internetverbinding wordt.

De Google Chromecast is een fantastisch apparaatje dat je niet mag missen als je geen smart-tv hebt. Het is de ideale manier om snel en eenvoudig content van je harde schijf te streamen naar bijvoorbeeld je televisie. Zo kun je de content van de harde schijf van je computer, je smartphone of tablet bekijken op het grotere scherm en en genieten van het betere geluid van je televisie. Leuk om video's op groot scherm te bekijken, of natuurlijk om je favoriete Netflix-serie op televisie te bingewatchen.

Wat houdt het streamen van de harde schijf naar Google Chromecast precies in?
Steeds meer mensen beschikken over een smart-tv met allerlei apps. Deze televisies zijn verbonden met internet en laten je genieten van bijvoorbeeld films en series via diverse streamingdiensten zoals Netflix en Disney+. Heb je geen smart-tv maar wil je toch gebruik maken van dergelijke streamingdiensten? Of wil je je online iets kijken via je computer of telefoon op je televisie? Dan kun je kiezen om te streamen naar je televisie.
Met streamen stuur je als het ware de content die je op het scherm van je computer ziet naar je televisiescherm. Dit wordt ook wel casten genoemd: het draadloos weergeven van content van het ene apparaat op het andere apparaat. Een Google Chromecast is een heel handig hulpmiddel waarbij je geniet van content op een groot scherm en via jouw goede geluidsinstallatie, zonder direct een smart-tv of andere kostbare ingrepen te hoeven doen.

Wat heb je nodig voor streamen via een Google Chromecast?
Om te streamen met een Google Chromecast van een harde schijf naar je televisie, heb je naast de Chromecast verschillende dingen nodig. Allereerst is een goed werkende wifiverbinding essentieel. Heb je meerdere netwerken in huis, dan is het belangrijk dat het apparaat waarvan je streamt en de Chromecast op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Je televisie dient over een HDMI-aansluiting te beschikken waarin je de Chromecast steekt.
De Chromecast wordt van stroom voorzien via de micro-usb-aansluiting, via het stopcontact of een usb-aansluiting op de televisie. Zodra je een en ander hebt geïnstalleerd en de Chromecast voor de herkenbaarheid een naam hebt gegeven, kan het streamen beginnen. Hiervoor klik je op je computer of smartphone bovenin op een soort monitor met het wifi-tekentje erbij. Vervolgens selecteer je de naam van jouw Chromecast. Vanaf dit moment kun je casten. Nu kun je op de computer navigeren naar datgene wat je op de televisie weergegeven wilt hebben.

afbChromecast Hifi 1