Huawei heeft de Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+ gepresenteerd. Deze smartphones vallen onder andere op door hun prestaties op het gebied van fotografie. De Mate 40 Pro is nu online te bestellen en verkrijgbaar vanaf 12 november in Nederland.

Huawei heeft vandaag de Huawei Mate 40-serie aangekondigd waarvan je binnenkort op deze site de review van de Mate 40 Pro kunt lezen. Zoals we zijn gewend van Huawei, komen ze weer met opvallende technologische innovaties zoals een nieuwe processor, snellere oplaadtechnologie en verbeteringen op het gebied van fotografie. Het Space Ring-design van de Huawei Mate 40 Pro en Pro+ borduurt verder op de cirkelvorm en symmetrisch design van de Mate 30-serie. Het 88 graden Horizon Display moet een mooie schermervaring creëren en door de gebogen afwerking ligt het toestel comfortabel in de hand. De Huawei Mate 40 Pro+ is uitgerust met een nanotech keramische achterkant in Ceramic White of Ceramic Black. Verder hebben de smartphones een IP 68 stof- en waterbescherming en beschikken over een kleinere notch met 3D Face Unlock, een ultrabreedhoekselfielens en Gesture Control, waarmee je met handgebaren het toestel kan bedienen. De Mate 40 en Mate 40 Pro zijn beschikbaar in Black en Mystic Silver.

Kirin 9000
De Huawei Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+ beschikken over de Kirin-9000 Series, Huawei’s meest geavanceerde 5 nanometer 5G SoC voor betere prestaties en efficiënter energieverbruik. Het 6,76inch OLED-scherm moet een verbeterde respons bieden in combinatie met een 240 Hz Touch Sample Rate (het aantal keren dat een scherm de aanraakinvoer van een gebruiker in een seconde kan detecteren en de motor voor haptische feedback).

Camera's
Leica ontwierp mee aan het camerasysteem van de Mate 40 Serie. De Dual Cine Camera’s en Dual Ultra Wide Camera’s geven gebruikers de mogelijkheid om zowel met de voor- als achtercamera groothoekvideo’s en beelden te schieten. Beide camera’s filmen in 4K en zijn uitgerust met Steady Shot, XD Fusion en HDR Engine voor een prima belichting, zelfs bij hoog contrast. Extra features zijn de Tracking Shot, de Story Creator voor cinematische effecten, het eenvoudig gebruik van achtergrondmuziek, filters en effecten, Audio Focus, Audio Zoom en betrouwbare geluidsopnames via bluetoothapparaten.
De Ultra Wide Cine Cameralens geeft een breder gezichtsveld met meer detail, een verbeterde lichtprestatie en ook een verbeterde beeldcorrectie op basis van algoritmen. De hoofdcamera biedt high-definition shots, betere beeldkwaliteit door de Full Pixel Octa PD AutoFocus en verbeterde autocorrectie van gezicht en lichaam.
De Huawei Mate 40 Pro heeft een optische periscoop telefotocamera voor de ondersteuning van de 10x hybride zoom en 50x digitale zoom. De Mate 40 Pro+ heeft een dual-telefoto camera met 20x hybrid zoom en 100x digitale zoom.
De Ultra Vision Selfie Camera van de Mate 40 Pro en Pro+ moeten het vloggen en het nemen van selfies in 4K-kwaliteit vergemakkelijken, de Slow-Motion Selfie voegt daar nog een extra dimensie aan toe.

Besturen en beschermen
Met Smart Gesture Control bestuur je je smartphone van een afstand: een swipe boven het scherm volstaat om je smartphone te besturen zonder het scherm aan te raken. Dynamic Eyes on Display met gepersonaliseerde interactieve displays maken het mogelijk om via oogcontact met je toestel ongewenste binnenkomende oproepen op stil te zetten. De automatische slaapstand treedt niet in werking zolang het toestel merkt dat je naar het scherm aan het kijken bent.
De Multiscreen-samenwerking is in combinatie met Huawei’s 1+8+N ecosysteem een innovatieve manier om meerdere toestellen en tot drie apps tegelijkertijd te bedienen. De schermen van smartphone en pc worden verbonden met slechts een druk op de Multi Device Control-knop.
EMUI 11 moet Huawei-smartphonegebruikers de privacy en bescherming geven. Het besturingssysteem is uitgerust met CC EAL5+ certificering, het hoogste commerciële beschermingscertificaat voor een microkernel. EMUI 11 biedt ook nieuwe privacymogelijkheden. Voordat beelden worden gedeeld, kan persoonlijke data zoals locatie, tijd en smartphonedetails, eenvoudig worden verborgen. Note Lock beschermt bovendien persoonlijke gegevens met een pincode of met biometrische gegevens van de gebruiker.

HMS
De Huawei Mate 40 Series draait op Huawei Mobile Services (HMS), Huawei’s ecosysteem. Tijdens de lancering onthulde Huawei ook de nieuwe applicaties Petal Search, Petal Maps en Huawei Docs. HMS en de nieuwe apps moeten de ervaring van 700 miljoen Huawei-smartphonegebruikers wereldwijd verbeteren.

Prijzen en beschikbaarheid
De Huawei Mate 40 Pro is vanaf vandaag te bestellen in Mystic Silver en Black in de Huawei Store en bij de gebruikelijke Huawei-retailpartners met een verkoopadviesprijs van € 1.199,99.

Mate 40 Pro voorkant