Gisteren heeft Acer de nieuwste line-up aangekondigd van consumentenlaptops in de Swift-, Spin- en Aspire-serie. Deze nieuwe notebooks zijn voorzien van de nieuwe 11e generatie Intel Core-processoren met Intel Iris Xe grafische kaarten.

Acer heeft een reeks nieuwe consumentennotebooks geïntroduceerd in zijn Swift-, Spin-en Aspire-series, allemaal voorzien van de nieuwe 11e generatie Intel Core-processoren met Intel Iris Xe grafische kaart.Lees hier de

Acer Swift 3x
De Swift 3xis voorzien van de nieuwe Intel Iris Xe MAX grafische kaart in combinatie met 11e generatie Intel Core-processoren. De laptop biedt creatieve professionals zoals fotografen en YouTubers mogelijkheden en goede on-the-go prestaties voor werk en gaming. De lichte en moderne Swift 3x heeft een gewicht van slechts 1,37 kg. De batterij gaat volgens Acer liefst maximaal 17,5 uur meegaat, zelfs wanneer de meest taakintensieve apps worden uitgevoerd en kan, indien nodig, in slechts 30 minuten worden opgeladen voor een gebruiksduur van vier uur. Het 14inch FHD IPS2-scherm dekt 72% van het NTSC-kleurengamma, daarnaast heeft de lapto een screen-to-body ratio van 84%. Content wordt (sneller) geladen dankzij de hogere verbindingssnelheden van Intel Wi-Fi 6 (Gig+). De Swift 3x wordt geleverd met veel poorten, waaronder usb-c, Thunderbolt 4 en USB3.2 Gen 2.Swift 3x

Acer Spin 5
De 2020 Red Dot Design Award-winnende Acer Spin 5 is een convertible laptop met touchscreen die slechts 1,2 kg weegt met een dikte van 14,9 mm, speciaal voor diegenen die op zoek zijn naar veeleisende productiviteit. Het opvallende apparaat is voorzien van een 360-graden scharnierontwerp, zodat je hem kunt gebruiken in de tabletmodus voor het maken van notities of de clamshellmodus voor typen. Hierbij is het toetsenbord iets verhoogd voor een ergonomische typervaring en betere thermische prestaties. Het touchscreen en touchpad zijn bedekt met een optionele laag antibacterieel Corning Gorilla Glass. Bovendien is bewezen dat een optioneel BPR-en EPA-conform zilver-ion antibacterieel middel in de coating op het toetsenbord en het omringende oppervlak een consistent hoge microbiële reductie biedt tegen een breed scala aan bacteriën onder het JISZ 2801-& ISO 22196-testprotocol. Het apparaat wordt aangedreven door een 11e generatie Intel Core i7-processor met Iris Xe grafische kaart. De heel dunne zijranden van 7,78 mm zorgen voor een mooie 80% screen-to-body ratio, met een 3:2 IPS VertiView-display dat 18% meer schermruimte biedt in vergelijking met een 16:9-display.
Met een batterijduur tot 15 uur, meerdere usb-c-poorten met Thunderbolt 4-certificering, Killer 1650 WiFi en dubbele luidsprekers aan de voorzijde is de Spin 5 goed geschikt voor professionals die hun creativiteit overal mee naar toe willen nemen.

Spin 5

Acer Spin 3
De draagbare en lichtgewicht Spin 3 is een 13,3inch notebook met een 16:10 beeldverhouding die beschikt over een WQXGA (2560x1600) multi-touch IPS-scherm. Net als de Spin 5 is dit model voorzien van de nieuwste 11e generatie Intel Core-processoren met een Iris Xe grafische kaart. De Spin 3 draait 360 graden, waardoor gebruikers kunnen werken en spelen op een voor hen zo natuurlijk mogelijke manier. Het apparaat wordt geleverd met een ingebouwde Acer Active Stylus met 4.096 drukgevoeligheidniveaus om het touchscreen optimaal te benutten tijdens het schetsen of schrijven. In combinatie met dubbele ssd's, een paar usb-c-poorten met Thunderbolt 4 en Killer 1650 WiFi, is de Spin 3 een prima keuze voor studenten of professionals die veel onderweg zijn.

Spin 3 swiper

Acer Aspire 5
Met de nieuwste 11e generatie Intel Core-processoren met Iris Xe grafische kaart of optionele discrete NVIDIA GeForce MX450 GPU's kunnen gebruikers met de Aspire 5 clamshell-laptops meerdere taken tegelijk uitvoeren. Het full HD IPS-touchscreen van de laptop is ideaal voor productiviteit en is omgeven door smalle randen die zorgen voor een screen-to-body ratiovan 80%. Het stijlvolle ontwerp met een slanke behuizing kan tot 24 GB DDR4-geheugen en tot 1 TB M.2 PCIe-ssd en 2 TB HDD-opslag bevatten. Een ergonomisch scharnierontwerp tilt de behuizing van de Aspire 5 op en kantelt het toetsenbord in een hoek voor comfortabel typen, een betere geluidservaring en betere ventilatie, terwijl Acer Color Intelligence de visuele aspecten verbetert. Dual band Wi-Fi 6 verbetert de gemiddelde netwerkcapaciteit tot drie keer en vermindert de latentie tot 75% in vergelijking met Wi-Fi 5.

Aspire 5

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer Spin 5 zal in de Benelux begin 2021 beschikbaar zijn, de vanaf-prijs is nog niet bekend. De Acer Spin 3 13,3inch-laptop zal in de Benelux begin 2021 beschikbaar zijn en de vanaf-prijs is ook nog niet bekend. De Acer Swift 3x heeft in de Benelux een vanaf-prijs van € 899,-, het is nog niet bekend wanneer dit model beschikbaar komt. De Acer Aspire A514-54(G) UMA 14inch laptop zal in de Benelux begin 2021 beschikbaar zijn vanaf € 549,-. De Acer Aspire A515-56(G) UMA 15,6inch laptop zal in de Benelux begin 2021 beschikbaar zijn vanaf € 699,-. Ten slotte zal de Acer Aspire A517-52(G) UMA 17inch laptop in de Benelux begin 2021 beschikbaar zijn vanaf € 599,-.