Met de Mi Smart Electric Folding Bike brengt Xiaomi een elektrische vouwfiets die minder dan € 1000,- kost. Vroege vogels tot en met 24 oktober betalen zelfs 'maar' € 849,- voor deze 14,5 kg. 'zware' fiets met een actieradius van 45 km.

Wereldwijd is Xiaomi al een grote speler op het gebied van bijvoorbeeld smartphones, maar ook in en op veel andere gebieden zijn ze niet meer weg te denken. Nu introduceert het Chinese bedrijf een geheel nieuwe elektrische vouwfiets.

Mi Smart Electric Folding Bike
De Mi Smart Electric Folding Bike is een nieuwe elektrische vouwfiets met een TMM4-koppelsensor, waarmee minder kracht op de pedalen hoeft worden uitgeoefend en met vier verschillende standen voor verschillende niveaus van rijondersteuning. De fiets wordt geleverd met een 250W high-speed borstelloze motor, waardoor hij sneller accelereert en gemakkelijker trapt. Het ingebouwde Shimano 3-speed-systeem biedt extra ondersteuning, ook zonder krachtondersteuning. De Li-ion 18.650-batterij met een capaciteit van 208,8 wh / 5800 mAh zorgt voor een maximale actieradius van 45 km op een enkele lading, opladen duurt 4 uur. Bovendien is de fiets dankzij een radiaal opvouwbaar ontwerp en een gewicht van slechts 14,5 kilo makkelijk op te slaan én mee te nemen. Voor een nog meer ononderbroken rijervaring kunnen fietsers ook realtime indicatoren zoals de batterijstatus bekijken op het 1,8inch digitale lcd-display van de fiets, of hun activiteitsgegevens bijhouden door de fiets te verbinden met de Mi Home-app.
De afmetingen van de Mi Smart elektrische vouwfiets zijn 129 x 54 x 10 centimeter en de wielgrootte is 16 inch.

Prijs en beschikbaarheid
De Mi Smart elektrische vouwfiets is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 999,-. Tot en met 24 oktober 2020 is er een speciale Early Bird-prijs van € 849,- bij MediaMarkt.

Mi Smart Folding Bike 08art