Numworks is een heel toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken grafische rekenmachine. Dankzij de geïntegreerde Python-software worden scholieren niet alleen uitgedaagd om wiskunde te ontdekken, maar kunnen zij ook de eerste stappen in de wereld van coderen zetten.

De Numworks grafische rekenmachine is ontworpen om scholieren op de middelbare school het vak wiskunde te laten ontdekken, zonder daarbij gehinderd te worden door ondoorgrondelijke rekenmachines. De Numworks grafische rekenmachine neemt alle hordes weg: direct na het opstarten is een overzichtelijk menu zichtbaar, alle knoppen en functies zijn in het Nederlands en duidelijk uitgeschreven.
De Numworks grafische rekenmachine is dus heel toegankelijk en gemakkelijk in gebruik, waardoor docenten geen onnodige tijd kwijt zijn aan het uitleggen van de functies van de rekenmachine. Scholieren kunnen direct aan de slag. Dankzij de geïntegreerde Python-software worden scholieren niet alleen uitgedaagd om wiskunde te ontdekken, maar kunnen zij ook de eerste stappen in de wereld van coderen zetten. De Numworks is per direct beschikbaar en is bovendien goedgekeurd door het College voor Toetsen en Examens (CvTE) voor gebruik tijdens eindexamens vanaf 2022.

Belangrijkste kenmerken
• Eerste collaboratief ontwikkelde rekenmachine. Gebruikers kunnen via de community bijdragen aan softwareverbeteringen en nieuwe functionaliteiten;
• Iteratief functies plotten en snijpunten traceren zonder handleiding;
• Nederlandstalig zonder ingewikkelde afkortingen;
• Python geïntegreerd zodat scholieren op een laagdrempelige manier het programmeren kunnen ontdekken.
• Simulator gratis beschikbaar, zodat docenten de rekenmachine gemakkelijk op groot scherm kunnen tonen;
• Continue softwareontwikkeling: updates regelmatig en gemakkelijk te downloaden;
• Oplaadbare accu (aan te sluiten met micro-usb) goed voor 20 uur in gebruik indien volledig opgeladen.

Python
De Numworks grafische rekenmachine heeft ook Python geïntegreerd. Met deze programmeertaal leren scholieren simpele opdrachten coderen en ontdekken zij de vele mogelijkheden van coderen. Een mooie opstap naar een digitale toekomst!

Collaboratieve rekenmachine: van open software tot je eigen 3D-geprinte rekenmachine
Numworks is een volledig collaboratief product: alle technische kennis en informatie is beschikbaar gesteld in een creative commons licentie en ontwikkelaars werken samen aan software-updates via GitHub. Het idee hierachter is dat iedereen kan bijdragen aan het potentieel van dit hulpmiddel, om er een prima rekenmachine van te maken die naadloos aansluit op de behoeften van docenten en scholieren. Alle blauwdrukken en 3D-plannen zijn openbaar zodat je zelfs je eigen rekenmachine kunt 3D-printen.
Numworks staat bovendien altijd open voor nieuwe community-leden. Wil je bijdragen aan verdere ontwikkelingen van deze nieuwe grafische rekenmachine? Aanmelden als community-lid kan via www.numworks.com/nl/community.

Geen handleiding nodig
“Numworks is de eerste, echt collaboratief ontwikkelde rekenmachine”, zegt Martijn Oost, Country Manager Nederland bij Numworks. “Iedereen die wel eens een grafische rekenmachine heeft gebruikt weet hoe ingewikkeld het is om alle functies te doorgronden. Daarom hebben we, samen met de markt en vele gebruikers, de Numworks ontwikkeld. Een belangrijk punt van aandacht was het gebruik van een grafisch rekenmachine gemakkelijker te maken. Alhoewel de grafische rekenmachines jaren geleden veel mogelijkheden toevoegde aan het Wiskundeonderwijs, heeft de ontwikkeling daarna nagenoeg stilgestaan. Terwijl andere digitale apparaten een sterke ontwikkeling hebben gemaakt in gebruiksvriendelijkheid, denk maar aan de mobiele telefoon, game consoles of tablets en notebooks. Nergens heb je een handleiding, of zelfs les voor nodig om het te kunnen gebruiken. Dat zou voor een grafische rekenmachine niet anders moeten zijn. Met Numworks hopen we de grafische rekenmachines ook eindelijk toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken, zodat scholieren niet langer in hun ontwikkeling gehinderd worden door hun rekenmachine.”

Prijs en beschikbaarheid
Numworks is verkrijgbaar via https://www.numworks.com/nl/ en heeft een adviesprijs van € 89,99.

calculator productshot