Met SmartWifi wil Ziggo haar klanten de best haalbare draadloze verbinding bieden door automatisch naar het snelste wifipunt over te schakelen. Ook kiest het systeem de beste frequentie en wordt de wifi naar gebruik verdeeld zonder dat je zelf actie hoeft te ondernemen.

Met SmartWifi introduceert Ziggo haar nieuwe aanbod van slimme wifi-producten. Als klant krijg je de keus uit twee SmartWifi-pakketten. De reguliere SmartWifi voorkomt het wegvallen van het signaal wanneer je binnenshuis beweegt. Zo verloopt wandelend videobellen en mailen een stuk makkelijker.
Ziggo biedt ook een SmartWifi-pakket dat gebruikmaakt van Wi-Fi 6. Deze technologie heeft dezelfde voordelen, maar biedt daarnaast meer snelheid en capaciteit en een lagere latency. Dat vergroot het gemak waarmee de klant films, streamt terwijl zijn huisgenoten zitten te gamen. Ook het aanzetten of programmeren van huishoudelijke apparaten die gebruikmaken van wifi, zoals de wasmachine of de deurbel, zal vloeiender verlopen. 

Prijs en beschikbaarheid
Ziggo-klanten kunnen al upgraden naar Wi-Fi 6 met een smart Wifibooster-startpakket met één Wifibooster; alleen bij Ziggo is de TP Link Deco X20 per stuk te koop voor € 99,95. Naar behoefte is dit pakket uit te breiden met meerdere boosters. Voor wifi in het hele huis is er ook een smart Wifibooster-set verkrijgbaar bestaande uit drie stuks. Deze TP Link Deco M4-set is voorzien van Wi-Fi 5-technologie en kost € 99,95.