Bezitters van Apple-apparaten als de iPhone, iPad en Mac weten veel voordelen van hun apparaten, maar niet iedereen is op de hoogte van het koppelen en verbinden van deze apparaten. Lees in dit artikel welke voordelen dit heeft.

Een van de voordelen die Apple met haar producten biedt, is het feit dat het koppelen van apparaten heel eenvoudig is. Onder meer Airdrop is een populaire functie, waarmee foto’s en bestanden snel gedeeld kunnen worden tussen een iPhone, iPad en bijvoorbeeld Mac. Wist je dat het met deze functie ook mogelijk is om een wifiwachtwoord te delen met mensen in je omgeving? Let wel, zij dienen ook in het bezit te zijn van een apparaat van Apple. De tijd dat je een lange code op de achterkant van de router voor moest lezen, is hiermee voorbij. Er zijn nog meer voordelen van de verbinding tussen je Mac en iPhone, waarvan we er in dit artikel een aantal uitlichten.

Agenda’s en mailaccounts lopen synchroon
Niet alleen het delen van bestanden is heel eenvoudig als je zowel een Mac als iPhone bezit. Ook ben je ervan verzekerd dat je agenda en mailaccounts synchroon lopen op de verschillende apparaten. Een wijziging in de agenda op je iPhone zal ook direct zichtbaar zijn op je iPad en Mac, wel zo prettig! Vergelijkbaar zijn de mailaccounts: een op je iPhone verwijderd e-mailbericht zal ook direct verwijderd worden op je Mac en iPad. Het houdt je accounts en systemen overzichtelijk.

Video’s en muziek streamen via Apple TV
Een Apple iPhone, de nieuwste versie uitgevoerd met een A14 Bionic-processor volgens MacWorld.com, maakt het streamen van video’s en muziek heel eenvoudig. Dit kan bijvoorbeeld via Apple TV. Het kastje koppel je aan de televisie en het wifinetwerk in huis. Vervolgens heb je de mogelijkheid om via je iPhone of Mac foto’s, video’s en muziek te streamen naar het televisiescherm. Dit is niet alleen thuis ontzettend handig, ook op de werkvloer komt een dergelijke verbinding goed van pas: denk aan een presentatie die je op een groot scherm wilt laten zien. Ook tussen de iPhone en Mac kun je streamen, denk aan een app als Spotify! Je bedient het volume van je Mac via je iPhone als je op beide apparaten gebruikmaakt van Spotify.

Hetzelfde besturingssysteem op je apparaten
Tot slot biedt de combinatie van een iPhone met een Mac het voordeel, dat deze apparaten nagenoeg hetzelfde werken. De icoontjes zijn hetzelfde, ze werken op beide apparaten op dezelfde logische wijze, enzovoorts. Zou je voor de combinatie van Windows en Android kiezen, dan duurt het even voordat je beide besturingssystemen volledig begrijpt. Een goede reden om je iPhone te combineren met een Mac of Macbook. Ook niet onbelangrijk: de apparatuur van Apple ziet er standaard zeer gelikt uit.