De devolo WiFi Repeater+ ac moet een slimme oplossing zijn voor een snel en stabiel thuisnetwerk in kamers op dezelfde verdieping, o.a. dankzij beam forming en crossband repeating en is bovendien uitgerust met twee LAN-aansluitingen en een geïntegreerd stopcontact voor flexibele verbindingsmogelijkheden.

devolo komt met zijn nieuwe WiFi Repeater+ ac dat het radiosignaal van de router moet verbeteren en voorziet in Mesh-WiFi met een transmissiesnelheid van maximaal 1.200 Mbps. Extra slim is dat het wifisignaal aan de hand van beam forming wordt verstuurd naar de netwerkapparaten – voor een snel en stabiel thuisnetwerk. Crossband repeating maakt daarnaast optimaal bandbreedteverbruik mogelijk op de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentiebanden. De nieuwe devolo WiFi Repeater+ ac is bovendien uitgerust met twee LAN-aansluitingen en een geïntegreerd stopcontact voor flexibele verbindingsmogelijkheden.

devolo WiFi Repeater+ ac voorkomt zwakke WiFi
De nieuwe devolo WiFi Repeater+ ac is volgens devolo zeer geschikt voor het voorkomen van zwakke wifi in kamers op dezelfde verdieping. Deze betaalbare instapoplossing voor thuisnetwerken maakt via crossband repeating gebruik van zowel de 2,4GHz- als de 5GHz-frequentieband voor stabiele communicatie. Omdat de dualband repeater compatibel is met Wi-Fi-standaarden 2 tot en met 5 (b, g, n, ac), verbindt hij op betrouwbare wijze alle netwerkapparaten met snel internet. De twee geïntegreerde, snelle ethernet-verbindingen maken het ook mogelijk om gameconsoles, pc’s of streaming boxes via kabel aan te sluiten. En dankzij het geïntegreerde stopcontact gaat er geen stopcontact in huis verloren.

Makkelijk met de thuisnetwerkapp
Dankzij WPS is het heel eenvoudig om de WiFi Repeater+ ac te installeren: wanneer de repeater in het stopcontact zit, neemt hij met een druk op de knop de data van de router over. Bovendien maakt hij verbinding met het bestaande thuisnetwerk zonder de invoer van uitgebreide toegangsdata. Gebruikers die hulp nodig hebben, wenden zich tot de devolo Home Network App. Zo nodig helpt de app zelfs bij het vinden van de beste locatie voor de repeater. De repeater is compatibel met alle routers en toegangspunten. Ook is hij geschikt om het wifinetwerk uit te breiden met een Powerline-backbone. Dit wordt regelmatig gedaan in grotere appartementen of huizen. Dit is mogelijk, omdat de Repeater gebruikmaakt van hetzelfde devolo-besturingssysteem als de producten uit de devolo Magic-serie en is geïntegreerd in het bestaande netwerk.

Mesh-wifi: moderne technologie voor het beste netwerk
Als onderdeel van een devolo-thuisnetwerk maakt de devolo WiFi Repeater+ ac optimaal gebruik van zijn Mesh-functies. De repeater zorgt ervoor dat alle wifi-apparaten perfect verbonden zijn. Dankzij fast roaming zijn smartphones, tablets en andere apparaten altijd verbonden met de ideale wifi-hotspot (client steering). Dit is met name belangrijk als wifigebruikers zich met hun netwerkapparaat door het huis verplaatsen.
Voor nog meer transmissiekracht en een nog betere wifi-performance gebruikt de repeater beam-forming-technologie om de positie van zijn clients te vinden via zijn antennes. Dankzij de airtime-fairness-functie krijgen snelle wifi-apparaten automatisch voorrang en worden ze niet langer vertraagd door oudere, langzame netwerkapparaten die anders de datacommunicatie zouden blokkeren. Slimme band steering op de achtergrond garandeert een probleemloze verbinding van de hoogste kwaliteit door automatisch te wisselen tussen de 2,4GHz- en 5GHz-frequentieband.

Multi-User MIMO en WPA3: wifi voor het hele gezin
De repeater is speciaal geoptimaliseerd om grote hoeveelheden datastromen te ondersteunen. In veel huizen vraagt namelijk meer dan één apparaat om een snelle verbinding. MU-MIMO-technologie biedt hier uitkomst. De technologie stelt de nieuwe devolo WiFi Repeater+ ac in staat met meerdere clients tegelijk te communiceren. Dat betekent een snelle, stabiele en bovenal veilige internetverbinding voor iedereen. De verbindingen worden te allen tijde goed beschermd met behulp van de moderne beveiligingsstandaarden WPA2 en WPA3.

Meer flexibiliteit: repeating- of toegangspuntmodus
De nieuwe WiFi Repeater+ ac van devolo moet gebruikers maximale flexibiliteit bieden: hij fungeert als wifi-uitbreiding (repeating-modus) of creëert een nieuw wifinetwerk als onafhankelijk toegangspunt. De toegangspuntmodus is met name belangrijk als gestructureerde bedrading met LAN-aansluitingen al beschikbaar is in het huis en de repeater gebruikt wordt om een nieuw wifinetwerk te dekken.

Prijs en verkrijgbaarheid
De devolo WiFi Repeater+ ac is nu verkrijgbaar in de winkel en online voor een adviesprijs van € 69,90. devolo biedt drie jaar garantie op zijn producten.