Google Maps voegt de functie COVID-19 info toe waarin je per gebied kunt zien hoeveel nieuwe coronabesmettingen er zijn, of het een stijgende of dalende trend is en er is een kleurcodering.

Ruim 1 miljard mensen gebruiken Google Maps voor essentiële informatie over hoe ze op de best mogelijke manier van plaats naar plaats kunnen reizen, vooral tijdens de pandemie wanneer veiligheidsoverwegingen voorop staan. Functies zoals populaire tijden en drukte en COVID-19-waarschuwingen voor het openbaar vervoer zijn ontworpen om gebruikers te helpen veilig te blijven wanneer ze onderweg zijn. Deze week introduceert Google een nieuwe laag in Google Maps die informatie zal bieden over het aantal COVID-19-gevallen in een bepaald gebied.

Werking
De nieuwe functie werkt als volgt: wanneer je Google Maps opent, tik je op de lagen-knop in de rechterbovenhoek van het scherm en vervolgens op "COVID-19 info". Je ziet dan een gemiddelde van zeven dagen van nieuwe corona-gevallen per 100.000 mensen in een bepaald gebied, samen met een label om aan te geven of het hier om een stijgende of dalende trend gaat. Kleurcodering helpt om gemakkelijk de dichtheid van nieuwe gevallen in een gebied te onderscheiden. De gegevens zijn zichtbaar op landniveau voor alle 220 landen en gebieden die Google Maps ondersteunt, samen met gegevens op staats-, provincie- en stadsniveau, indien beschikbaar.

Herkomst van de data
De gegevens in de COVID-laag zijn afkomstig van meerdere gezaghebbende bronnen, waaronder Johns Hopkins, de New York Times en Wikipedia. Deze bronnen krijgen gegevens van volksgezondheidsorganisaties zoals de WHO, Ministeries van volksgezondheid, nationale en lokale gezondheidsinstanties en ziekenhuizen. Op basis van veel van deze bronnen wordt COVID informatie in Google Zoeken aangeboden, en Google breidt deze gegevens nu uit naar Google Maps.

Beschikbaarheid
De wereldwijde uitrol van de COVID-laag in Google Maps op Android en iOS start deze week, dus het is hopelijk ook snel bij ons beschikbaar.

COVID south america