Onlangs kondigde Apple nieuwe producten aan nadat ze eerder dit jaar al een nieuwe iPhone, iPad en Macbook uitbrachten. In dit artikel vind je een handig overzicht van de nieuwste producten van de Amerikaanse techgigant. Voor welke van deze producten kies jij?

Op 15 september maakte Apple nieuwe producten bekend via een live evenement dat vaak live te volgen is via de website van Apple of YouTube. De grens tussen een mobiele telefoon en een tablet werd in het verleden al steeds dunner, mede door de Samsung Note die het formaat heeft van een kleine tablet. Daarbij komen de iPhone en iPad Air qua functionaliteit steeds meer overeen met elkaar. In 2015 voegde Apple een nieuw model iPad toe aan haar assortiment: de iPad Pro. Deze tablet staat bekend om zijn relatief grote scherm. Het nieuwste model, in het eerste kwartaal van 2020 geïntroduceerd, biedt consumenten de keuze uit een scherm van 11 en 12,9 inch.
Koppel de iPad Pro aan een toetsenbord, om zo je eigen laptop te creëren! Op deze manier vervaagt niet alleen de grens tussen een mobiele telefoon en tablet. Ook de grens tussen een iPad Pro en een volwaardige laptop lijkt steeds kleiner te worden. Houd er ook rekening mee, dat er enkel applicaties uit de App Store op een iPad Pro geïnstalleerd kunnen worden.

Macbook Air in het model 2020
Naast de nieuwe versie van de iPad Pro werd begin 2020 ook een nieuw model Macbook Air uitgebracht door Apple. Dit model Macbook is al jaren zeer populair onder bijvoorbeeld studenten, die deze laptop gebruiken voor het uitwerken van verslagen, het programmeren van code, enzovoorts. De nieuwe Macbook Air is voorzien van een krachtige processor, die net iets beter is dan de processor uit voorgaande modellen. Daarbij is de Macbook Air uitgevoerd met een nieuw toetsenbord. Met het oude toetsenbord hadden consumenten regelmatig problemen. Zo werkten toetsen niet goed als er bijvoorbeeld kruimels onder de toetsen terechtkomen. Ook niet onbelangrijk: de prijs van de Macbook Air uit 2020 ligt iets lager dan die van het vorige model!

Verzekering voor je Macbook afsluiten
Houd er rekening mee dat een nieuwe Macbook Air uit 2020 alsnog een prijs heeft van ver boven de 1.000 euro. Een instapmodel heeft een prijs van circa 1.199 euro. Om te voorkomen dat een beschadiging aan de laptop of diefstal hiervan een hoge kostenpost met zich meebrengt, loont het om deze te verzekeren. Een speciale Macbook verzekering kan de oplossing zijn! Tegenwoordig vallen elektronische apparaten lang niet altijd meer onder de dekking van een reguliere inboedelverzekering. Daarbij biedt de inboedelverzekering geen dekking voor de diefstal van je Macbook op school of bijvoorbeeld op het werk.
Tip: dergelijke verzekeringen worden ook aangeboden voor de andere apparaten van Apple. Het loont om hier eens naar te kijken, wanneer je een nieuw apparaat aanschaft!

Nieuwe iPhone SE als opvolger van de iPhone 8
Ook bracht Apple reeds een nieuwe versie van de iPhone SE op de markt, wat de opvolger is van de iPhone 8. Het is een goedkoper model iPhone, met een formaat van 4,7 inch. In de nieuwste versie van de iPhone SE zit een verbeterde chip en is ook de camera van een upgrade voorzien. Ook handig: de iPhone SE is voorzien van dual-sim. Ideaal wanneer je een zakelijk nummer wilt combineren met je persoonlijke telefoonnummer zonder twee toestellen bij je te moeten dragen.

Diverse nieuwe accessoires van Apple
Eerder in dit artikel werd al ingegaan op de mogelijkheid om je nieuwe iPad Pro te koppelen aan een los toetsenbord. Je kunt voor een toetsenbord van een externe aanbieder kiezen, maar ook voor het model van Apple zelf gaan. Het Magic Keyboard is specifiek ontworpen voor de iPad Pro en voorzien van een trackpad. Hiermee wijkt het toetsenbord niet af van die van een reguliere laptop. Wist je dat het nieuwe toetsenbord van Apple zelfs voorzien is van verlichting? Zo kun je deze ook in het donker gebruiken.
Tip: je kunt het nieuwe Magic Keyboard van Apple niet alleen combineren met de nieuwe versie van de iPad Pro. Het toetsenbord kan ook gebruikt worden in combinatie met het vorige model.