De populaire muziekstreamingdienst Spotify werkt continu aan verbeteringen van hun app, zodat jij nog meer kunt genieten van jouw favoriete muziek en podcasts. Expert Jane Machun Wong ontdekte 5 nieuwe features die Spotify brengt, lees hier welke dat zijn.

Hoewel sommige muziekliefhebbers zweren bij vinyl en cd's, gebruiken velen de muziekstreamingdienst Spotify. Deze app is erg handig, maar er zijn natuurlijk altijd verbeteringen mogelijk. Spotify werkt hier continu aan en expert in reverse engineering Jane Machun Wong ontdekte een aantal nieuwe features waar Spotify mee bezig is, waaronder het automatisch aanvullen van afspeellijsten, lokale groepsessies en podcastafleveringen opslaan.

1. Afspeellijsten automatisch aanvullen
Veel gebruikers hebben afspeellijsten waarvan veel gebruik wordt gemaakt. Spotify wil binnenkort ervoor zorgen dat je nieuwe afspeellijsten kunt maken die automatisch met muziek worden aangevuld die overeenkomt met nummers die je zelf toevoegt. Er zit wel variatie in de nummers die Spotify zelf in de playlist plaatst, maar natuurlijk niet in jouw toegevoegde muziek.

afspeellijst

2. Lokale groepsessies
Al eerder kon je op afstand samen met je vrienden of familie genieten van muziek dankzij groepsessies: hiermee luister je tegelijk naar dezelfde afspeellijst bepaal je samen welke nummer worden afgespeeld. Deze groepsessies worden uitgebreid en werken binnenkort ook voor gebruikers die op hetzelfde lokale netwerk zitten.

3. 30 minuten gratis offline muziek luisteren
Momenteel kun je op Spotify gratis (maar wel met reclame) naar muziek luisteren als je streamt via mobiel internet of wifi en daar komt mogelijkheid voor offline luisteren bij. Je kunt binnenkort elke dag een halfuur lang luisteren naar de muziek die je offline kunt opslaan. Of dit dan reclamevrij is, is nog niet bekend.

30 minuten gratis

4. Podcastafleveringen opslaan
Naast muziek kun je via Spotify ook luisteren naar podcasts. Met de functie 'Jouw afleveringen' kun je snel je favoriete podcastafleveringen opslaan, zodat je ze later terug kunt horen.

podcast

5. Automodus
Nee, we bedoelen hier geen geen automatische modus maar een modus voor in de auto. In 2019 verscheen al een nieuwe weergave voor in je auto en ditmaal zijn er wederom wijzigingen. Er is een betere gebruikersinterface, een vernieuwde navigatiebalk, een groot blok van aanbevolen afspeellijsten die je kunt selecteren en een integratie met de Google Assistent. We zien ook een verbeterde gebruikersinterface voor de muziekspeler.

automdus

 Met dank aan Jane Machun Wong