Met de Poco X3 NFC brengt Xiaomi een goedkope smartphone uit met specificaties die de concurrentie het nakijken geeft, lijkt het... Wat biedt de Xiaomi Poco X3 NFC met een adviesprijs vanaf € 229,-?

Xiaomi is een grote speler op het gebied van onder andere smartphones en brengt prima smartphones ui, zoals de Mi 9T Pro en de Redmi 9. De Xiaomi Poco X3 NFC heeft bijzondere specificaties voor een (heel) betaalbare prijs. Volgens Xiaomi is hij wel bedoeld voor jonge tech- en gamefans, maar met deze telefoon met 6,67 inch mag iedereen gezien worden. Zo is hij uitgerust met de nieuwste en krachtigste 700-serie 4G-processor van Qualcomm, de Snapdragon 732G die voor een goede performance moet zorgen. Bovendien beschikt hij over een grote batterij van 5.610 mAh waarmee hij het wellicht twee dagen volhoudt zonder tussentijds op te laden. Het display van de POCO X3 NFC met een ververssnelheid van 120 Hz en een touch-sampling-snelheid 240 Hz moet voor een soepele en responsieve ervaring zorgen; volgens Xiaomi beter dan die van de meeste flagships op de markt.

Prestaties
De Poco X3 NFC is dus vooral bedoeld voor jonge tech- en gamefans, dus is hij vooral geoptimaliseerd voor het leveren van een mooie gebruiks- en game-ervaring. Doordat hij draait op de meest krachtige 4G-processor tot nu toe, de Snapdragon 732G, biedt de POCO X3 NFC consistente top performance en AI-mogelijkheden (artificial intelligence). Dit alles dankzij een architectuur die is gebaseerd op de Kryo 470 octacore CPU en Adrene 618 Elite Gaming-serie GPU.
Voor een stabiele werking en gebruikerservaring maakt het toestel gebruik van LiquidCool Technology 1.0 Plus. Deze technologie combineert een vergrote koperen heatpipe met meerdere lagen grafiet die samen de warmte van de toestelprocessor verlagen met maximaal zes graden.
De performance van het toestel is verder te optimaliseren voor gamen dankzij de nieuwste versie van Game Turbo 3.0. Deze functie stemt de smartphone af op de gamevereisten, zodat gebruikers het meest uit de Poco X3 NFC kunnen halen. Daarnaast zorgt de lineaire motor van het toestel voor optimale haptische feedback met meer dan 150 vibratiemodi voor verschillende scenario’s.

Scherm met 120 Hz + 240 Hz display en stereospeakers
De Poco X3 NFC heeft een edge-to-edge FHD+ DotDisplay van 6,67 inch met een ververssnelheid van 120 Hz met een touch-sampling-snelheid van 240 Hz. Met de DynamicSwitch-functie bespaart de smartphone energie door automatisch te wisselen tussen 50, 60, 90 en 120 Hz, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en het contentformat dat op het scherm wordt getoond. Hierdoor gaat de ververssnelheid van het toestel bijvoorbeeld omhoog tijdens het gamen en omlaag tijdens acties als lezen – voor een optimaal energieverbruik.
De touch-sampling-snelheid van 240 Hz versterkt de displaymogelijkheden van het toestel nog meer vergeleken met concurrende smartphones. De Poco X3 NFC heeft een 33 procent snellere respons dan de meeste flagships die op dit moment op de markt zijn. Bovendien is de smartphone ook nog eens uitgerust met een set stereospeakers van hoge kwaliteit. De 4cc-equivalente speaker aan de bovenkant, 1cc-equivalente speaker aan de onderkant en 0,5 mm vibratie-amplitude voorzien in een kristalhelder geluid en mooientrekkelijke game-ervaring. Bovendien klinkt het geluid van de speakers dankzij hun self-cleanfunctie nooit gedempt – ook niet op de lange termijn.

Camera's: AI quadcamerasysteem met 64 megapixel
De POCO X3 NFC heeft op de achterkant een hoofdcamera van 64 megapixel, ultrabreedhoeklens van 13 megapixel, macrocamera van 2 megapixel en dieptesensor van 2 megapixel. De hoofdcamera is de prima Sony IMX 682-sensor met f/1,89-diafragma en 1,6 μm 4-in-1 Super Pixel die gedetailleerde scherpe foto’s maakt. De ultabreedhoeklens van 13 megapixel beschikt over een kijkhoek van 119 graden, ondersteund door een f/2,2-diafragma en 1,0 μm pixelgrootte. De macrolens en dieptesensor van 2 megapixel maken de set compleet, met extra functionaliteit en ondersteuning van de mogelijkheden van de hoofdcamera.
Aan de voorkant heeft de smartphone een tiny dot-camera van 20 megapixel met f/2,2-diafragma en 1,6 μm 4-in-1 Super Pixel voor je selfies.
Voor iedereen die wil opvallen op social media, is de POCO X3 NFC voorzien van een uitgebreide set creatieve functies, zoals 6 caleidoscoopopties, Gold Vibes-modus, Cyberpunk-modus, talloze nieuwe fotofilters en AI Skyscraping 3.0.
Videofans kunnen gebruikmaken van de 4K-video-opnamefunctie en functies als smooth video zoom, focus peaking en AE/AF lock. De inbegrepen LOG/RAW-formatondersteuning en Vlog-modus zorgen voor opnames in hoge kwaliteit en goede videocontentproductie.

Batterij met 5.160 mAh en 33W-snelladen
De Poco X3 NFC is uitgerust met een grote batterij van 5.160 mAh: bij normaal gebruik gaat deze batterij meer dan 2 dagen mee. Het toestel ondersteunt 33W-snelladen en daardoor is het toestel niet alleen tot 100 procent op te laden in 65 minuten, maar is het na 30 minuten al voor 62 procent vol1.
De verhoogde oplaadsnelheid is te danken aan Middle Middle Tab-technologie (MMT). Bij normale batterijen komt de stroom vanaf de onderkant van de module en wordt deze van onderen naar boven opgeladen, met een langzamere oplaadsnelheid als gevolg. MMT-technologie is gebaseerd op een innovatieve methode waarbij de batterij de stroom vanaf het midden ontvangt en deze tegelijk naar de boven- en onderkant van de module verspreidt. Hierdoor is een snellere of consistentere oplaadsnelheid mogelijk, wat ook de levensduur van de batterij ten goede komt.

Prijs en verkrijgbaarheid
De POCO X3 NFC is verkrijgbaar in twee varianten: 6GB + 64GB en 6GB + 128GB, in de kleuren Shadow Gray en Cobalt Blue. Ze zijn te koop vanaf 10 september 2020 bij Belsimpel in Nederland en bij Coolblue in België. De adviesprijzen zijn respectievelijk € 229,- en € 269,-.
Van 10 september om 13.00 uur tot en met 14 september om 23.59 uur zijn de toestellen bovendien verkrijgbaar voor speciale early-birdprijzen. De 6GB + 64GB-variant kost dan € 199,- en de 6GB + 128GB-variant € 249,-.

3 modellen mix