Voor veel audioliefhebbers klinkt Fidelio bekend in de oren. Deze populaire serie van Philips-hoofdtelefoons wordt nu opnieuw uitgebracht, te beginnen met de Fidelio X3 hoofdtelefoon.

Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat Philips de Fidelio-serie opnieuw zou gaan uitbrengen, maar in januari was een prijs en een datum was nog niet bekend. Philips heeft dat vandaag bekendgemaakt. De nieuwe Fidelio X3 is het jongste model in de Fidelio-serie en de nieuwste versie van de populaire Fidelio-hoofdtelefoons met open achterkant. Deze productlijn is volgens Philips voorzien van rijke en accurate geluidskwaliteit, extreem draagcomfort en stijlvol luxedesign.

Philips Fidelio X3
De meerlagige polymeerdrivers (met gelvulling voor een betere demping) hebben een diameter van 50 millimeter en het krachtige neodymium motorsysteem maakt ook een natuurlijke weergave van de hoge frequenties en een nauwkeurige ruimtelijke weergave mogelijk. Dit sluit mooi aan bij de Philips Fidelio's traditionele signatuur van royale bassen, aldus Philips.
De drivers van de Fidelio X3 zijn geplaatst in dubbellaagse oorschelpen met een nieuwe interne randconstructie die trillingen vermindert. Ze zijn voorgekanteld in een hoek van 15 graden om beter aan te sluiten bij de natuurlijke vorm van het oor en om ervoor te zorgen dat de muziek recht in de gehoorgang wordt geleid voor een meeslepende luisterervaring.

Philips Fidelio X3: luxueus en duurzaam
De luxueuze stijl sluit aan bij zijn prestaties: het ontwerp biedt zowel duurzaamheid als draagcomfort. Zo is een licht maar sterk en donker gesatineerd stalen frame bekleed met zwart (verantwoord) Muirhead-leder. Deze is gecombineerd met een dikke vilten hoofdband en fluwelen oorkussens met traagschuim om comfort te garanderen, zelfs bij lang luisteren.
De geavanceerde architectuur van de akoestische Fidelio X3-hoofdtelefoon met open achterkant vervangt het traditionele rooster door een transparante akoestische Kvadrat-speakerstof. Eventuele luchtdrukopbouw en staande golfreflecties vanachter de drivers worden hierdoor verminderd.

Philips Fidelio X3: hoog frequentiebereik
De Fidelio X3 bereikt ook hi-res prestatieniveaus via een HRA-erkende, uitzonderlijke bandbreedte van 5 Hz tot 40 kHz. De Fidelio X3 kan ook in gebalanceerde modus worden gebruikt om het linker- en rechterkanaal nog verder van elkaar te scheiden, zodat de overspraak wordt verminderd en de stereoscheiding nog verder wordt verbeterd.
De meegeleverde uitgebalanceerde, getwiste kabel is voorzien van MMCX-connectoren voor een juiste aansluiting op audioapparaten met hoge resolutie, aldus ook hifi.nl.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips Fidelio X3 koptelefoon is vanaf 24 augustus verkrijgbaar voor € 349,99.