Op de nieuwe overheidssite coronatest.nl kun je vanaf vandaag een afspraak maken voor een coronatest. Bovendien kun je daar ook de uitslag van je coronatest opvragen.

De afgelopen tijd neemt het aantal coronabesmettingen helaas weer toe. Het kabinet neemt daarom extra maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Een van die maatregelen is dat je nu online een afspraak kunt maken met de GGD voor een coronatest, waar dat voorheen alleen telefonisch kon. Hiermee hoopt het kabinet de testdrempel te verlagen en om de tijd tussen de besmetting en het bron- en contactonderzoek te verkleinen.

Gemakkelijk
De overheid wil natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen gebruikmaken van de nieuwe site. Daarom is coronatest.nl ook zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Iedereen vanaf 7 jaar met een eigen DigiD, telefoonnummer en e-mailadres kan hier een online afspraak maken. Wel moet je dus je gebruikersnaam en wachtwoord van je DigiD bij de hand hebben, want daarmee log je in. Vervolgens geef je aan of je een afspraak wilt maken en of de uitslag van je coronatest wilt bekijken. Bij het maken van een afspraak worden een aantal vragen gesteld over de ernst van de klachten, of je in aanraking bent gekomen met besmette mensen en of je een contactberoep hebt. Daarna hoef je alleen nog maar je postcode in te typen en kun je zien op welk tijdstip je langs kunt komen voor een coronatest.

Geen DigiD, afspraak kind tot 6 jaar of toerist?
Wil je een afspraak maken voor een kind tussen 0 en 6 jaar? Of heb je geen DigiD? Bel dan 0800-1202 dagelijks tussen 8:00 en 20:00. Je hebt dn wel je Burgerservicenummer nodig.
Ben je een toerist uit het buitenland? Ook dan kun je bellen tussen 8:00 en 20:00 met 0800-1202 om een afspraak te maken.

Screenshot 2020 08 14 coronatest nl alleen samen krijgen we corona onder controle