Parkeerapp Parkmobile toont met Find & Park nu de waarschijnlijkheid van een beschikbare parkeerplaats in een straat in Amsterdam. Dit scheelt tijd, stress en ergenis en levert ook een bijdrage aan de CO2-reductie.

Voor veel automobilisten is het een bron van ergernis en zeker in een grote stad als Amsterdam: probeer maar eens een parkeerplek te vinden. De parkeerapp Parkmobile wil het nodeloos door de stad rijden op zoek naar een parkeerplaats tot een minimum beperken dankzij de feature Find & Park. Automobilisten ervaren door Find & Park minder stress en besparen tijd omdat ze voor vertrek al kunnen zien waar de meeste kans op een beschikbare parkeerplaats is. Hierdoor wordt de kans verkleind om onnodig in de (parkeer)drukte te komen en het zorgt voor een bijdrage aan de CO2-reductie in een stad.

Nauwkeurige berekening op basis van data
Om de waarschijnlijkheid van een parkeerplaats zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, combineert Parkmobile dynamische en statische data. De dynamische data worden verzameld door de zelfontwikkelde fleet-scanner sensoren op voertuigen die door de stad rijden en informatie verzamelen over de actuele parkeerbezetting. Deze dynamische data worden gecombineerd met statistische data, zoals verkeersregels en verkeersborden.

Verminderen van milieuvervuiling
Uit internationaal onderzoek* blijkt dat het zoeken naar een parkeerplaats tot wel 30% bijdraagt aan de verkeersopstoppingen in een stad. Met de nieuwe feature helpt Parkmobile dit te verminderen.
Esther van der Meer, Managing Director van Parkmobile in Nederland: “Iedereen kent het vervelende gevoel van het zoeken naar een parkeerplaats in een drukke stad. Met Find & Park maken we hier een einde aan. We helpen automobilisten bij het vinden van een vrije parkeerplek. Automobilisten rijden hierdoor minder rond in stedelijke gebieden, wat bijdraagt aan de CO2-reductie van een stad. Dit is bijvoorbeeld voor de gemeente Amsterdam een belangrijk punt op de politieke agenda richting een klimaatneutrale stad in 2050.”

Uitrol feature in andere Nederlandse steden
Vanaf nu is de nieuwe feature beschikbaar voor alle Parkmobile-gebruikers in Amsterdam. Het bedrijf bereidt zich ook al voor op de uitrol naar andere steden met een hoge parkeerdruk.

Tijdsbesparing en minder stress bij parkeren
Tweederde (66%) van de Nederlandse automobilisten* zegt last te hebben van stress bij het zoeken naar een parkeerplaats. Met Find & Park kunnen gebruikers bij hun vertrek of vlakbij hun bestemming zien waar de grootste kans is op een vrije parkeerplaats en wordt nodeloos rondrijden door de stad tot een minimum beperkt. Automobilisten kunnen hiermee dichtbij hun bestemming parkeren en drukke plekken vermijden, wat door de huidige COVID-19-situatie wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd bespaart dit ook brandstof.

Prijs en beschikbaarheid
De gratis app van Parkmobile is verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

* Bron: Traffic congestion metric, Connected Car Survey, Inrix, 2016

Find2020Park20II