Netgear is een leverancier van goede netwerkproducten, waaronder WiFi 6-producten. Op Orbi WiFi 6 mesh-systemen en een aantal Netgear WiFi 6-routers is nu de cyberbeveiliging Netgear Armor beschikbaar, zodat op internet aangesloten apparaten in huis beschermd zijn.

Tegenwoordig zijn bijna alle apparaten in en om het huis met het internet verbonden. Soms zijn deze producten op zichzelf niet goed beveiligd, wat risico’s voor het hele huis met zich meebrengt. Netgear Armor beschermt apparaten die aangesloten zijn op het internet onbeperkt tegen online bedreigingen, zowel thuis als onderweg. Het netwerk wordt daardoor actief beschermd tegen cyberbedreigingen, waaronder trojans, ransomware, adware, spyware en phishing. Frauduleuze websites die proberen financiële gegevens te stelen, zoals wachtwoorden of creditcardnummers, worden automatisch geblokkeerd, evenals kwaadaardige links in browsers, e-mails of apps.

Bitdefender
De meerlagige cybersecurityoplossing werkt met de bekroonde antivirus-, anti-malware- en gegevensbeschermingssoftware van Bitdefender en is beschikbaar in Netgear Orbi Mesh wifisystemen en Nighthawk wifirouters. Netgear Armor beschermt Internet of Things (IoT)-producten, smart tv's, slimme thermostaten, mobiele telefoons, computers, tablets en andere slimme

Prijs
Netgear Armor is gratis voor een proefperiode van 30 dagen. Na de proefperiode is een jaarabonnement vanaf $ 69,99 vereist. Met BitDefender VPN worden verbindingen beveiligd en gecodeerd, en worden online activiteiten privé gehouden, zelfs als iemand zich op een onbeveiligd openbaar netwerk bevindt. Netgear Armor-klanten kunnen hun VPN upgraden tot 200 MB gecodeerd dataverkeer per dag per apparaat met een extra jaarabonnement van $ 39,99.

Beschikbaarheid
Netgear Armor is is te gebruiken met de mobiele app van Orbi of Nighthawk voor Apple iOS- of Android-toestellen en nu beschikbaar voor Orbi WiFi 6 Mesh System (modellen: RBK 752, 753 852 en 853) en de volgende WiFi 6-routers: Nighthawk Tri-Band AX12 (Model: RAX200), Nighthawk AX12 (Model: RAX120), Nighthawk AX8 (Model: RAX80), Nighthawk AX6 (Model: RAX50) en AX1800 (Model: RAX20 en RAX15). In het derde kwartaal van dit jaar zal Netgear Armor naar verwachting ook beschikbaar zijn op Nighthawk WiFi 6 Mesh Systems (MK62/63) via een geautomatiseerde firmware-update.
Bestaande klanten van ondersteunde producten kunnen hun app gebruiken om de firmware te updaten naar de laatste versie en Netgear Armor te activeren door te klikken op de 'Security' knop.

Orbi WiFi6 tabel