Oppo staat bekend om haar supersnelle laadtechnieken voor onder andere smartphones. Zo wordt de 4200mAh accu van de Oppo Find X2 met de 65Watt SuperVOOC snellader in 38 minuten helemaal opgeladen. Maar Oppo gaat veel nog veel verder en sneller, ook met universele laders.

Op 15 juli 2020 is een upgrade van SuperVOOC aangekondigd waarbij het laadvermogen wordt verhoogd tot 125 watt. Daarbij wordt de laadtijd gereduceerd tot 20 minuten van 0 tot 100%. Om dit mogelijk te maken, zijn nieuwe technieken ontwikkeld zoals een verlaagde interne weerstand van de accu, 3 parallelle laad-pompen en meerdere veiligheidsvoorzieningen om de temperatuur te meten en niet boven de 40° C te laten uitkomen. Ook op het vlak van draadloze laadtechnieken komen nieuwe producten beschikbaar zoals een AirVOOC 65W lader. Hierbij worden dubbele spoelen gebruikt om de lading over te brengen. Oppo heeft niet alleen laders voor haar eigen telefoons, maar ook universele laders die van deze geavanceerde technieken gebruik maken. Nieuw zijn een Oppo 50W en 110W mini SuperVOOC lader. Vanzelfsprekend moet het te laden apparaat ook geschikt zijn voor deze nieuwe laadtechniek.

125W Flash Charge: sneller opladen
Oppo's 125W snellaadtechnologie kan een 4000 mAh batterij in 20 minuten volledig opladen op de hoogste snelheid en laadt in 5 minuten tot wel 41%. De 125W Flash Charge is daarmee momenteel de meest geavanceerde snellaadtechnologie in de branche. Tegelijkertijd is het compatibel met eerdere SuperVOOC- en VOOC-snellaadproducten en ondersteunt het ook reguliere protocollen, waaronder 65W PD en 125W PPS.

oppo125

Oppo heeft de 125W snellader voorzien van een uitgebreide upgrade qua hardware design, in lijn met SuperVOOC’s technische design. De snellader kan een oplaadschema tot 20V 6.25A ondersteunen en heeft aanzienlijk verbeterde vermogensdichtheidseigenschappen om de oplaadtijd effectief te verminderen, zonder de omvang van de oplader te vergroten. Qua batterij is de 125W snellader uitgerust met dubbele 6C-cellen met een goede batterijverhouding, meerdere tabstructuren, laadpompen en een sterk geïntegreerde MCU om de laadefficiëntie te verbeteren.
De technologie achter de 125W snellader versterkt de veiligheidsfuncties van het systeem door middel van 10 extra temperatuursensoren. Deze sensoren bewaken de laadstatus en garanderen maximale veiligheid tijdens het opladen. Verder maakt het platform gebruik van beveiligingsmaatregelen in het geval van een overspannen zekering, Type-C naar Type-C-kabel en een hoogwaardig 128-bits coderingsalgoritme om de veiligheid te waarborgen.

Draadloze 65W AirVOOC snellader
Met de draadloze 65W AirVOOC snellader kunnen gebruikers hun apparaten zonder laadkabels in rap tempo opladen. De draadloze AirVOOC maakt gebruik van een zelfontwikkelde geïsoleerde laadpomptechnologie en een parallel ontwerp met dubbele spoel om de draadloze laadefficiëntie verder te verhogen.

Oppo65

De draadloze 65W AirVOOC snellader kan een 4000 mAh batterij in 30 minuten volledig opladen. De technologie bezit vijfvoudige veiligheidsmaatregelen en een detecteerfunctie voor vreemde voorwerpen. Tevens is de draadloze snellader compatibel met de Qi-standaard.
OPPO toonde daarnaast een concept van de lader voor de draadloze 65W AirVOOC snellader. Deze oplader is voorzien van een bijzonder vormgegeven glas door middel van Rapid Prototyping Technology. Dit is de eerste toepassing van dit type technologie op de consumentenelektronicamarkt.
De onderkant van de oplader is uitgerust met een halfgeleiderkoeler om de warmte die in- en uitstroomt te reguleren, zodat het toestel niet heet wordt tijdens het opladen. Hiermee wordt de temperatuur van de achterkant van de telefoon meer dan 2°C lager gehouden dan wanneer een ventilator de temperatuur verkoelt.

Mini snelladers: 50W mini SuperVOOC-lader en 110W mini snellader
Oppo lanceerde ook 's werelds kleinste en dunste 50W mini SuperVOOC-lader en een 110W mini snellader met een uniek twee-laags ontwerp.
Oppo's 50W mini SuperVOOC-snellader is ontwikkeld door middel van multi-radiale curve-verwerking tot het formaat van een visitekaarthouder; de case heeft een dikte van slechts 1,05 cm. Dankzij het ontwerp kunnen gebruikers het gemakkelijk in de zakken van hun shirts of jas steken, ideaal voor onderweg en vakanties. De 50W mini SuperVOOC-lader is compatibel met VOOC-protocollen, ondersteunt reguliere protocollen zoals 27W PD en 50W PPS en kan verschillende apparaten opladen, waaronder mobiele telefoons en laptops.

Oppo50
De ingenieurs van Oppo hebben een opmerkelijk design ontworpen voor de 50W mini SuperVOOC-lader en hebben de afmetingen van de componenten die de meeste ruimte innemen, verkleind door een nieuw topologisch ontwerp te gebruiken. Dit zorgt voor een zeer efficiënte stroomconversie door het verwijderen van de conventionele elektrolytische condensator en het introduceren van pulslading – de eerste toepassing van zijn soort in de branche. Daarnaast beschikt de lader over hoogwaardige klemmende diodes die ook worden gebruikt in de luchtvaart en GaN hoogfrequente schakelende voedingstechnologie, wat miniaturisatie van krachtige snelladers mogelijk maakt.
Voortbouwend op de specificaties van de 50W mini SuperVOOC-lader is ook de 110W mini-snellader van Oppo bedacht. Naast het gebruik van het dual-level ontwerp is de 110W mini snellader ontwikkeld op basis van de combinatie van laminaat en compacte structuren, waardoor de afmetingen zijn geminimaliseerd tot slechts 35,76 cm³ - vergelijkbaar met de afmetingen van een reguliere 18W oplader.