De devolo Magic 2 LAN DINrail is een nieuwe adapter die direct verbinding maakt met het Powerline-signaal via de meterkast. Hiermee verander je volgens devolo elk stopcontact in een highspeed toegangspunt met maximaal 2.400 Mbps.

Voor een stabiele en snelle internetverbinding thuis zijn er diverse mogelijkheden, waarbij bekabelde verbinding vaak onze voorkeur hebben. Maar omdat je niet overal kabels wilt leggen, is het gebruikmaken van het bestaande elektriciteitsnet een slimme optie. devolo brengt hiervoor al vele jaren goede apparaten op de markt en de nieuwste is de Magic 2 LAN DINrail die is uitgerust met G.hn-technologie van hoge kwaliteit

Overal sterk thuisnetwerk
De jacht op een stabiel en krachtig thuisnetwerk begint voor veel huishoudens in de meterkast. Hier komt de internetverbinding binnen, maar van daaruit wordt de verbinding vervolgens onvoldoende verspreid door het huis. devolo pakt dit probleem aan met de Magic 2 LAN DINrail. Dit product wordt door een elektricien direct in de meterkast geïnstalleerd en tovert het complete elektriciteitsnet om tot een datasnelweg. Het boren en trekken van ethernet-kabels door het hele huis is overbodig. De Magic 2 LAN DINrail creëert een Powerline-verbinding tussen de router en de netvoeding met automatische fasekoppeling op de plek waar de rest van het huis volledig voorzien wordt. Permanente integratie maakt een bereik van maximaal vijfhonderd meter mogelijk en transmissiesnelheden van maximaal 2.400 Mbps, dankzij de nieuwste G.hn-Powerline-technologie.

Netwerk en software
De Magic 2 LAN DINrail maakt de weg vrij vanuit de meterkast voor de overige producten uit de devolo Magic-serie – het internetsignaal is beschikbaar via het elektriciteitsnet. Vervolgens is een andere Magic-adapter te installeren in elk stopcontact: van de Mesh-WiFi-adapter tot gigabit LAN – alle Magic-adapters zijn onderling compatibel.
Het modulaire ontwerp van het systeem zorgt voor uitbreidingsmogelijkheden voor elke behoefte. De DINrail-module garandeert een optimale toevoer met een snel netwerk door het hele huis en bij elk stopcontact.
devolo Cockpit en de webinterface van de adapters zijn te gebruiken voor de installatie van het Magic-netwerk. Als een Magic wifi-adapter al in gebruik is, kan ook de gratis Home Network App worden gebruikt.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Magic 2 LAN DINrail is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 150 euro en dient te worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde elektricien. Het Magic-netwerk is op flexibele wijze uit te breiden met extra adapters. devolo biedt drie jaar garantie op zijn producten.

DINrail devolo Magic 2 huis in artikel