Microsoft biedt met Office 365 een goede cloudoplossing en veel voordelen, mede dankzij Word, Excel, Powerpoint en minder bekende applicaties als Sway, Forms, Power BI en SharePoint.

Met Office 365 is Microsoft er wederom in geslaagd om een prominente plek op te eisen in het digitale landschap. Waar het bedrijf er eerder in slaagde om met de individuele softwarepakketten de meeste concurrenten ver achter zich te laten, lijkt de geschiedenis zich nu te herhalen. We zagen het destijds ook gebeuren met de berichtendienst MSN Messenger. Daarmee was Microsoft zeker niet de eerste, maar uiteindelijk stapten miljoenen gebruikers over van concurrerende systemen naar deze applicatie. Iets soortgelijks lijkt nu ook aan de gang te zijn met de ontwikkeling van Office 365. Het beste is om je hierover de laten informeren door een gerenommeerde ict-dienstverlener.

Losse onderdelen vormen een geheel
Ben je als ondernemer op zoek naar een goede cloudoplossing, dan biedt Office 365 zeker de nodige voordelen. Vaak wordt echter een denkfout gemaakt door aan te nemen dat het één applicatie is. In feite is het een pakket dat uit allemaal losse onderdelen bestaat. Bekende succesnummers van Microsoft, zoals Word, Excel en Powerpoint, maken daar uiteraard deel van uit. Maar ook applicaties die lang niet bij elke doorsnee gebruiker bekend zijn, zoals Sway, Forms, Power BI en SharePoint, behoren daartoe.

Gemaakt om samen te werken
Samenwerken tussen verschillende afdelingen, maar ook tussen bedrijven onderling, wordt een stuk eenvoudiger. Het hele systeem is daar namelijk juist op gebaseerd. Dat verhoogt de productiviteit van het bedrijf als geheel.

Compatibiliteitsproblemen behoren tot het verleden
Het heeft in eerste instantie even geduurd voordat Microsoft al die applicaties op een goede manier had omgezet naar een werkbare virtuele omgeving, maar dat is uiteindelijk gelukt. We kunnen inmiddels stellen dat de kinderziektes eruit zijn en het grote voordeel is natuurlijk dat alles nu perfect synchroon loopt. Nooit meer compatibiliteitsproblemen vanwege afwijkende softwareversies. Er is nu gewoon slechts één versie en dat is de meest actuele.

Krachtig en veelzijdig
Of je nu een kleine of grote onderneming runt, het pakket laat zich in feite voor elke toepassing eenvoudig gebruiken. Krachtige en veelzijdige apps zorgen ervoor dat je al je taken op een overzichtelijke wijze kunt uitvoeren. Je krijgt dus waar voor je geld, al is natuurlijk wel de vraag in hoeverre je als ondernemer de aangeboden onderdelen allemaal gaat gebruiken. Met Office 365 zakelijk heb je namelijk een zeer uitgebreid scala aan mogelijkheden, misschien wel meer dan je strikt noodzakelijk achtte. Is het die investering dan wel waard? Grote kans dat het antwoord op die vraag bevestigend is.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met itsynergy.nl