Ziggo-klanten met een tv- en internetabonnement kunnen vanaf morgen met de app Ziggo GO televisieprogramma's, films en series kijken op het grote televisiescherm via Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV.

De app Ziggo GO is vanaf morgen voortaan te gebruiken via de verschillende platformen van Apple, Android en Amazon. Zo kunnen Ziggo-klanten met een tv- en internetabonnement televisieprogramma's, films en series kijken op het grote televisiescherm via Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV. Vanaf morgen kun je als Ziggo-klant de nieuwe app downloaden via de App Stores van Apple, Android en Amazon.
Let wel: Ziggo GO voor Apple TV, Android TV en Fire TV werkt uitsluitend via een vaste Ziggo-internetverbinding in huis. Deze versie van de app werkt niet buitenshuis en ook niet in andere EU-landen.

Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV
De nieuwe variant van de Ziggo GO-app is te gebruiken op de Apple TV (4e generatie en nieuwer), een Amazon Fire TV Stick, of op mediaspelers- en smart televisies met geïntegreerde Android TV-software van o.a. Sony en Philips. De bediening gaat via de afstandsbediening van de mediaspeler of Smart TV. Het gebruiksmenu is vergelijkbaar met het bestaande Ziggo GO-platform: de gebruiker navigeert snel en eenvoudig door de content die Ziggo aanbiedt. De app ondersteunt het gebruik van de voice control-optie van de tv-platformen en de zoekfunctie in meerdere apps binnen dit platform.

Voor in huis
Kijken via deze platformen is bedoeld voor in huis, bijvoorbeeld om naast een mediabox van Ziggo te gebruiken op een tweede of derde televisie. Om gebruik te maken van Ziggo GO voor Apple TV, Android TV en Fire TV is een internetaansluiting van Ziggo vereist. In tegenstelling tot Ziggo GO voor draagbare apparaten (via iOS, Android, Win10 besturingssysteem of via de browser met ziggogo.tv) werkt Ziggo GO voor Apple TV, Android TV en Fire TV uitsluitend via een vaste Ziggo-internetverbinding in huis. Deze versie van de app werkt niet buitenshuis en ook niet in andere EU-landen.
Met de Ziggo GO-app voor mobiele apparaten blijft het mogelijk om films en series te downloaden, om deze onderweg of op vakantie in de EU-landen 'offline' te kijken. Dit is niet mogelijk met de Ziggo GO apps voor mediaspelers en televisies.
Bekende Ziggo-functies zoals Replay TV, Live TV, TV Gids, Kijklijst, Movies & Series (XL) zijn binnen beide varianten van de app te gebruiken. Mediabox Next-bezitters kunnen via de nieuwe app ook opnames instellen en kijkprofielen gebruiken.

Minimale vereisten:
* Apple TV: 4e generatie Apple TV (HD en 4K) minimaal TVOS versie 11 of hoger.
* Android TV: minimaal Android TV OS 5.0 of hoger.
* Mediaspelers zoals de NVIDIA Shield en Smart TV's met geïntegreerde Android TV van Sony en Philips.
* Amazon Fire TV: alle Fire TV devices (Fire TV 1 stick 25 beelden per seconde)
* Ziggo-internetverbinding is vereist

logo