Het duurt niet lang meer of de nieuwe game van Assassin's Creed verschijnt: Valhalla. Lees hier meer over dit langverwachte spel van maker Ubisoft.

Sommige gamers kunnen bijna niet meer kunnen wachten totdat het nieuwe spel van UbiSoft verschijnt: Assassin’s Creed Valhalla. In dit artikel wordt verteld wat je kunt verwachten, wat je nodig hebt om deze game te kunnen spelen en vertellen we je de laatste nieuwtjes van de game. Bovendien kun je, als je echt niet meer kunt wachten, de game pre-orderen in de UbiSoft-store.

Assassin's Creed Valhalla gooit spelers voor het eerst in het negende-eeuwse Engeland, een tijdperk van strijdende koninkrijken en Viking-verovering. Als Eivor, een felle Vikingkrijger, zal je je clan leiden om een nieuwe thuis te bouwen temidden van de gefragmenteerde heerschappij van Engeland. Met de lancering in najaar 2020 op PS5 en Xbox Series X, maar ook op PS4, Xbox One, PC en Stadia, zal Assassin's Creed Valhalla, je laten invallen, veroveren en vechten voor de glorie in een mysterieus, wreed nieuw land.

Eén van de beste PC-games ooit?
De trailer van Valhalla laat meteen zien dat dit een coole game is over het leven van Vikingen. Naast ontdekkingsreizigers behoren Vikingen natuurlijk ook in het rijtje plunderaars. Nadat zij na enkele jaren het land Engeland ontdekten, hielden zij er daar flink thuis. Het zat in hun bloed om al het kostbare goed voor zichzelf te eigenen en van een Engelsman meer of minder lagen zij niet wakker. De game speelt zich dan ook in die tijd af. Door de onwetendheid van de Engelsen zal het in het begin van het spel vooral het ontdekken en plunderen van Engeland zijn. Wessex was in deze tijd een belangrijk Engels koninkrijk en zoals in de trailer van Assassin’s Creed Valhalla te zien is, is de koning er niet blij mee dat zijn land geplunderd wordt. Vanzelfsprekend komt hij voor zijn land en onderdanen op en dit laat hij dan ook weten: het is oorlog! Je zal dit later in de game dan ook van dichtbij meemaken op een realistische en historisch correcte manier.

Onderzoeksteam van UbiSoft
Voor elke versie van Assassin’s Creed wordt er een heel team aangesteld om de game zo realistisch mogelijk te maken. Dit doen Ubisoft door mensen in te schakelen die veel kennis hebben van de tijd waarin een game zich afspeelt. Vikingen hadden goden als Thor en Odin en dat zie je dan ook zeker terug in combinatie met het christendom dat in de tijd van het spel het geloof was van de Engelsen.

Hoe speel je deze game?
Op consoles zijn deze games altijd te spelen. Het aanpassen van de kwaliteit van de game wordt automatisch gedaan. Hoe nieuwer je versie van je console is, hoe mooier de game eruit zal zien. De game zal ook te spelen zijn op die nog niet uitgekomen PlayStation 5 en de Xbox X. Voor PC-gamers is deze game al helemaal iets om naar uit te kijken. Als je in het bezit bent van een game-pc met hoge specificaties, zal je in staat zijn de game te kunnen spelen met de best mogelijke graphics. De verwachting is dan ook dat Assassin’s Creed Valhalla tussen de beste pc games van 2020  komt te staan. Pre-order deze game dus, zodat je deze game eind 2020 kunt spelen.