De laptops uit de XPS-serie van Dell zijn een begrip, en het is belangrijk voor Dell dit zo te houden. De vernieuwde XPS 15 en XPS 17 krijgen daarom voor het eerst een vrijwel randloos scherm waardoor je een grotere schermafmeting krijgt en nog meer kan zien en kan doen.

Volgens Dell is de XPS 17 de krachtigste XPS-laptop ooit, maar ook de ‘kleinste’ 17inch laptop ter wereld. Het vrijwel randloze, 4-zijdige InfinityEdge-display maakt hem kleiner dan 48% van de 15inch laptops die vandaag beschikbaar zijn. De XPS 17 beschikt over de nieuwste 10e generatie Intel Core-processoren, een NVIDIA GeForce RTX 2060 grafische kaart en een flinke batterij met een batterijlevensduur van 19 uur om de hele dag mee te gaan, aldus Dell.

Meer kenmerken van de XPS 17
• Goede prestaties. Naast bovenstaande onderdelen is deze XPS 17-laptop voorzien van een geavanceerd thermisch ontwerp met unieke Dell Dual Opposite Outlet-ventilatoren die zorgen voor een betere luchtstroom en koeling.
• Goed scherm voor levendige beelden dankzij de hoge resolutie en de kleurnauwkeurigheid. Via de Eyesafe-displaytechnologie wordt tevens het schadelijk blauw licht verminderd, zonder de kleur te vervormen.
• Smalste 17inch laptop met de hoogste scherm/body-verhouding (93,7%).
• 3D-audio. Deze technologie biedt je een verbluffende en levensechte geluidservaring die vaak wordt omschreven als ‘in de muziek’.
• Hoogwaardige materialen en een afwerking in een duurzaam, lichtgewicht ontwerp.

XPS 15: ‘kleinere’ broer
De XPS 15 is de kleinere versie van de XPS 17 die een vernieuwd design krijgt. Ook deze laptop kreeg een kleine footprint en is de kleinste 15,6inch performance class laptop. Hij heeft een mooie audiovisuele ervaring dankzij een groter 16:10-display en nieuwe up-firing speakers. Met de nieuwste 10e generatie Intel Core Processors, NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti grafische kaart (tot 64GB) en een batterijlevensduur tot maar liefst 25 uur (volgens Dell) moet de XPS 15 zorgen voor de juiste mix tussen kracht en draagbaarheid om thuis of onderweg te werken. Prettig om je favoriete serie te streamen, foto’s te bewerken voor Instagram of 4K-video’s te renderen voor jouw YouTube-kanaal.XPS 15 aansluitingen

Andere kenmerken van de XPS 15
• Immersive display met de beste beeldtechnologie (UHD+) zowel wat resolutie kleurnauwkeurigheid en -helderheid als HDR-certificering (VESA400 HDR) betreft. De XPS 15 is tevens uitgerust met Eyesafe-displaytechnologie, een hardwareoplossing die schadelijk blauw licht vermindert zonder de kleur te vervormen.
• Betere prestaties in een ontwerp dat 8% dunner is dan zijn voorganger.
• Dunste 15,6inch laptop met de hoogste scherm/bodyverhouding (92,9%). In vergelijking met de vorige versie heeft de XPS 15 een 5% groter 16:10 scherm in 5,6% kleiner formaat.
• Voorzien van 3D-audio, een technologie die ervoor zorgt alsof je ‘in de muziek’ wordt gezogen. Het zijn de allereerste pc’s/laptops met Waves Nx 3D-audio voor luidsprekers (met duizenden microscopische gaatjes) die zijn getuned door de met een meervoudig Grammy Award bekroonde producent Jack Joseph Puig.
• Premium materialen. Zowel de XPS 15 en 17 zijn gemaakt van bewerkt aluminium en koolstofvezel. Ze zijn niet alleen licht van gewicht, maar toch sterk en duurzaam en dus prima geschikt voor de mobiele gebruiker. Heel specifiek is het ontwerp van de nieuwe scharnierpunten waardoor er meer ruimte is voor het nieuwe InfinityEdge

Veilig samenwerken
Dell plaatste zijn kleinste HD-webcam ooit discreet aan de bovenkant van het scherm. Ideaal voor videomeetings en presentaties. Dankzij de bovenaan gemonteerde microfoons met geavanceerde echo-onderdrukking en ruisonderdrukking kom je altijd luid en duidelijk over. De XPS-familie is verder voorzien van Windows Hello, een ingebouwde vingerafdruklezer in de aan/uit-knop. Hiermee kan je de laptop niet alleen veilig ontgrendelen, maar verlies je geen tijd door een wachtwoord in te voeren.

XPS Creator Edition
Vandaag worden veel laptops al gebruikt voor een of andere vorm van creatie. Dell selecteerde enkele configuraties in de XPS-serie voor creatieve breinen en ondernemers die op hun pc vertrouwen om content te creëren en/of te bewerken, of het nu gaat om fotografie, grafisch ontwerpen, muziek of videobewerking. Op Dell.com zijn toestellen met deze specifieke configuratie gemarkeerd als ‘Creator Edition’.

XPS duurzame verpakkingen
Dell heeft zich tot doel gesteld om tegen 2030 100% duurzame verpakkingen te gebruiken, gemaakt van gerecycled of hernieuwbaar materiaal. Bij de nieuwe XPS-familie heeft Dell voor de verpakking nog meer schuim en plastic geëlimineerd. De hele XPS-verpakking kan in de recycleerbak, want Dell maakt gebruik van gerecyclede plastic opgevist uit de oceanen, lokaal gerecycled plastic, duurzame materialen en gerecycled golfkarton.

Software, ondersteuning en diensten
Met Dell Mobile Connect kun je de XPS-laptops naadloos integreren met je smartphone. Zowel Android- als iOS-gebruikers kunnen bellen, sms'en versturen of het scherm van hun telefoon volledig spiegelen om de apps te gebruiken, meldingen te krijgen en bestanden7 tussen telefoon en XPS-laptop slepen.

Prijzen en beschikbaarheid
* XPS 13: adviesprijs vanaf € 1.249,-
• XPS 15: adviesprijs vanaf € 1.699,- en verkrijgbaar in de Benelux
• XPS 17: adviesprijs vanaf € 3.199,- en vanaf deze zomer beschikbaar
• Dell Mobile Connect: gratis te downloaden in de Microsoft Store; wordt ook nu op alle Dell consumententoestellen vooraf geïnstalleerd.