Met Magic 2 WiFi next combineert devolo slimme mesh-wifi-functies en powerline-technologie (PLC), oftewel een internetverbinding via het elektriciteitsnet, als een goede oplossing voor thuiswerken.

De nieuwe Magic 2 WiFi next is een uitbreiding van de Magic-serie van devolo, specialist op het gebied van powerline-technologie (PLC) oftewel een internetverbinding via het elektriciteitsnet. Hierdoor wordt het internetsignaal niet verstoord door muren of plafonds. De nieuwe powerline-adapters zijn voorzien van de nieuwste generatie G.hn (de PLC-standaard voor powerline-adapters) en samen met de verbeterde wififuncties zijn dit de snelste PLC-adapters die nu verkrijgbaar zijn.
Verder hebben devolo Magic 2-adapters een bereik van maximaal vijfhonderd meter (voorheen 400 meter) via het elektriciteitsnet. Ook ondersteunt de devolo Magic 2 WiFi next Multi-User MIMO en access point steering, voor betere wifiprestaties. Ten slotte bevat de Magic 2 WiFieen nieuwe chipset die 20 tot 30% betere wifiprestaties levert en staan de servers van Devolo in het Duitse Aken, dus qua privacy staan ze goed.

Nieuw: Multi-User MIMO
De nieuwe Multi-User MIMO (MU-MIMO) moet voor nog betere wifiprestaties met de d next over een betere chipset evolo Magic 2 WiFi next zorgen. De technologie voorziet meerdere apparaten tegelijk van de optimale transmissiecapaciteit. Zo is het mogelijk om nieuwe series in 4K te streamen, terwijl iemand anders in de kamer ernaast een online game speelt op een tablet, en weer een ander gezinslid videobelt op de thuiswerkplek. MU-MIMO controleert automatisch de WiFi-datastromen op efficiënte wijze.

devolo MU MIMO kleiner

Doorontwikkelde mesh-wifi
De mesh-functie van de devolo Magic 2 WiFi is nu uitgerust met access point steering. Deze functie maakt automatisch verbinding met de krachtigste wifi-hotspot in de buurt, zodat de smartphone, tablet of andere apparaten optimaal verbonden blijven, zelfs als de gebruiker zich door het huis verplaatst. De mesh-wifi-functies van de nieuwe devolo Magic 2 WiFi worden daarnaast aangevuld met functies als fast roaming, band steering, airtime fairness en config sync (single SSID), waarmee de Magic wifi-adapters ook al zijn uitgerust. Access point steering:

devolo Access Point Steering kleiner
Fast roaming (client steering) garandeert een snelle verbinding van de clients met de krachtigste wifi-hotspot, maar de activiteit wordt door de client zelf uitgevoerd. Band steering, geïntegreerd in de wifi-adapters van de Magic 2, zorgt ervoor dat alle wifi-clients automatisch verbinding maken met de optimale frequentieband. Als de 2,4GHz-band druk bezet is, schakelen de clients over op de 5GHz-band zonder dat de gebruiker daar iets voor hoeft te doen. Dankzij de airtime-fairness-functie krijgen snelle clients voorrang op het netwerk en worden ze niet langer vertraagd door oudere, tragere clients. Config sync maakt de synchronisatie van WiFi-configuratiedata mogelijk met alle Magic-hotspots.

Heel veilig: WPA3
Dankzij WPA3 is de wifiverbinding extreem goed beveiligd. De huidige beveiligingsstandaard van de WiFi Alliance is gebaseerd op het WPA2-protocol en biedt krachtige bescherming tegen ongewenste toegang dankzij 128-bit-versleuteling. Tegelijkertijd maakt dit het verbinden van nieuwe apparaten met het thuisnetwerk eenvoudiger. Hiervoor is het wel nodig dat de wifi-clients WPA3-versleuteling ondersteunen. WPA2-bescherming blijft beschikbaar voor alle andere clients. Daarnaast is het mogelijk om WPA3 en WPA2 te combineren.

Eenvoudig installeren
Het installeren van de devolo Magic 2 WiFi next-adapters is heel eenvoudig: steek de ene adapter in het stopcontact, verbind deze met de router via de Ethernet-kabel, steek de tweede adapter binnen twee minuten in een ander stopcontact en de adapters maken automatisch verbinding. Tijdens dit proces wisselen ze een geïndividualiseerde beveilings-ID uit, zodat de dataverbinding via het elektriciteitsnet beschermd is. Daarnaast kunnen gebruikers stapsgewijs door de installatie van het devolo-thuisnetwerk lopen met behulp van de installatiewizard.

Eenvoudige bediening via app en software
Het netwerk is eenvoudig te bedienen met de devolo Home Network App. Of er nu extra adapters moeten worden geïntegreerd in het netwerk, of dat er gastaccounts of een kinderslot moeten worden ingesteld: alle configuraties zijn binnen enkele seconden en zonder deskundige hulp te regelen. devolo werkt continu aan de Home Network App en voegt regelmatig nieuwe functies toe via gratis updates. De devolo Cockpit-software en de webinterface zijn ook eenvoudig te bedienen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De nieuwe Magic 2 WiFi next is nu verkrijgbaar – zowel online als in de winkel – in verschillende varianten. De Starter Kit bevat twee adapters en heeft een adviesprijs van € 199,90. De Starter Kit dekt circa 90 m2. De devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit dekt grotere ruimten tot circa 180 m2. Deze kit is uitgerust met drie adapters en verkrijgbaar voor € 299,90. Om een bestaand Magic-netwerk uit te breiden, zijn de Magic 2 WiFi next-adapters ook afzonderlijk verkrijgbaar voor € 129,90. devolo biedt drie jaar garantie op al zijn producten.

csm dev Magic WiFi multiroomkit