Acer introduceert de Chromebook 314 die beschikt over een ingebouwde LTE simkaart-modem voor een draadloze internetverbinding zonder wifi. Lees wat hiervan de voordelen zijn en ook waarom je geen mobiele hotspot hoeft te gebruiken.

Met de nieuwe Chromebook 314 met LTE simkaart-modem introduceert Acer een betaalbare, 'always connected' Chromebook met ingebouwde LTE-functionaliteit. Deze is bedoeld voor ultra-mobiele werknemers die deze oplossing willen gebruiken in plaats van het opzetten van een mobiele hotspot. Lees hier waarom je dat wilt en ook alles over de nieuwe Acer Chromebooks 314.

Voordelen LTE simkaart-modem t.o.v. mobiele hotspot
Een ingebouwde LTE simkaart-modem voor een draadloze internetverbinding biedt een aantal voordelen ten opzichte van het opzetten van een mobiele hotspot. Allereerst gaat het opzetten van een mobiele hotspot via je telefoon ten koste van de prestaties van je telefoon. Daarnaast heeft niet iedere werknemer een werktelefoon en is niet iedereen bereid om zijn privédatabundel te gebruiken. Ook voor de werkgever is het voordeliger als deze alleen een laptop en simkaart hoeft te kopen. Daarnaast schakelt een mobiele hotspot niet automatisch over naar wifi als er een sterk signaal wordt gevonden. Dat doet de Chromebook 314 met LTE wel, wat weer voordelig is voor het datagebruik. Kortom, een ingebouwde LTE simkaart-modem is zeker handig.

LTE simkaart-modem
Het LTE simkaart-modem is vergelijkbaar met de simkaarthouder in mobiele telefoons. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om een simkaart in de Chromebook te stoppen, zodat zij een draadloze verbinding kunnen opzetten zonder wifi. Het LTE simkaart-modem geeft een goede snelheid en dekking op plekken waar de wifiverbinding zwak of niet aanwezig is. Ook is het een veiliger alternatief voor openbare wifi. Het installeren van de simkaart is net zo eenvoudig als bij een smartphone. De simkaart plaats je in het LTE-slot, deze stop je vervolgens in de Chromebook en je bent klaar om verbinding te maken met het internet. Het Chrome-besturingssysteem biedt daarnaast bescherming op elk niveau. Het wordt iedere zes weken automatisch bijgewerkt, waardoor je altijd beschikt over de nieuwste beveiligingsfuncties en fixes. Het LTE simkaart-modem in combinatie met Chrome OS maakt werken op de Chromebook extra veilig. De Chromebook is daardoor onder andere heel geschikt voor de overheid, gezondheidszorg en bouwsector, waar geclassificeerde data bij elkaar komen.

Slimme features
Eenmaal verbonden met het internet hoef je niet bang te zijn dat je databundel helemaal wordt leeggetrokken. De Acer Chromebook 314 heeft een slimme feature om het dataverbruik te besparen. Zodra er een sterk wifisignaal wordt gevonden, schakelt de Chromebook daar automatisch op over. Daarnaast wordt het uploaden van bestanden naar de Google Drive of het uitvoeren van updates uitgesteld tot de Chromebook verbonden is met wifi, tenzij de gebruiker anders aangeeft.

3 Uitvoeringen
Acer brengt de nieuwe Chromebook in drie configuraties op de markt. De Acer Chromebook 314 C933L-C5XN is het instapmodel zonder touchscreen met een 14inch full-hd IPS ComfyView-scherm. Dit model wordt aangedreven door een Intel Celeron N402-processor en is voorzien van 4GB DDR4 RAM en 32GB eMMC opslaggeheugen.
Een luxere uitvoering is de Acer Chromebook 314 C933LT-C6L7 met 14inch full-hd IPS Multi-touch scherm. Deze uitvoering wordt aangedreven door een Intel Celeron N4120 Quad Core-processor en is voorzien van 4GB DDR4 RAM en 64GB eMMC opslaggeheugen.
De Acer Chromebook 314 C933LT-P3G5 is de meest luxe uitvoering. Dit model is voorzien van een 14inch full-hd IPS Multi-touch scherm, Intel Pentium Silver N5030-processor, 8GB DDR4 RAM en 64GB eMMC opslag.
Een oplader zou je volgens Acer onderweg niet nodig hoeven hebben bij deze drie uitvoeringen: de Chromebook 314 heeft een batterijduur tot 12,5 uur. Ook zijn alle modellen getest volgens militaire standaarden, wat ze onder andere bestand maakt tegen vallen, stoten en invloeden van buitenaf, zoals stof en extreme temperatuurswisselingen.

Prijzen en beschikbaarheid
Halverwege juni zijn de volgende uitvoeringen beschikbaar in Nederland: de Acer Chromebook 314 C933L-C5XN (vanaf € 399,- excl. btw), de Acer Chromebook 314 C933LT-C6L7 (vanaf € 449,- excl. btw) en de Acer Chromebook 314 C933LT-P3G5 (vanaf € 499,- excl. btw).