Motorola heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd: de Motorola edge+ en de Motorola edge, waarvan alleen de laatste in de Benelux verkrijgbaar is vanaf midden juni. Lees hier alle info over de Motorola edge.

Hoe val je op tussen al die verschillende smartphones die nu al te verkrijgen zijn? In de hogere middenklasse komt Motorola met de edge die volgens Motorola 'overtuigt met een totaalpakket van specificaties' en 'alles heeft waar consumenten het meest om geven'. De Motorola edge is gebouwd voor de toekomstbestendige 5G-prestaties en verbind je met sub-6 GHz-netwerken. Hierdoor ben je klaar voor de volgende generatie draadloze technologie, hoewel we daar bij ons voorlopig nog niet van kunnen genieten.
De Snapdragon 765-chipset van Qualcomm biedt in ieder geval snelle prestaties en directe respons voor browsen, video's bekijken of games spelen. Met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslaggeheugen zit je ook goed.

Scherm
De Motorola edge heeft een nieuw 6,7inch Endless Edge-display dat bijna 90 graden buigt rond beide zijden van het toestel. Met een schermverhouding van 21:9 heb je een mooie kijkervaring, het scherm kan een miljard kleurtinten weergeven en biedt een heel mooi dynamische beeldkwaliteit met HDR10. De schermvernieuwingssnelheid is 90 Hz en de resolutie is 1080x2340 pixels, full-hd+.
Het Endless Edge-display is ook functioneel: het gebogen scherm en de smalle Motorola-rand bieden de optimale verhoudingen voor gebruik met één hand en navigatie. Edge Touch, onderdeel van de nieuwe My UX-softwarefunctie, maakt nieuwe interactiemogelijkheden met je toestel mogelijk: veeg gewoon omhoog of omlaag over de rand om meldingen naar beneden te halen of van app te wisselen. De randen van het scherm zijn ook handig wanneer je je telefoon niet in je hand hebt. Ze lichten op om de oplaadstatus van de batterij, inkomende oproepen, alarmen en meldingen te tonen. In de nieuwe Moto Game Time kunnen gamers de telefoon zijwaarts draaien en twee extra, aanpasbare knoppen aan de bovenrand van het scherm gebruiken voor een console-achtige gameplay met vier vingers.

Geluid
Motorola zet vol in het geluid van deze smartphones door ze te voorziern van "de krachtigste luidsprekers ooit in een smartphone, nauwkeurige afstemming voor professionele sonische prestaties en een dieper, voller geluid." Harold de Kort, Marketing Manager bij Motorola Benelux: “Het mobiel entertainment neemt toe en het mobiele videoverbruik stijgt elk jaar met 100%. Uit ons consumentenonderzoek blijkt dat consumenten de luidsprekers van hun telefoon het meest gebruiken voor het bekijken van hun favoriete content.“
De technologie voor audiotuning is afkomstig van Waves, die een Technical GRAMMY Award ontving, zodat muziek, video's en telefoontjes luider en duidelijker klinken dan ooit.

Camera's en accu
Het drievoudige camerasysteem bestaat allereerst uit de hoofdcamera met 64MP-sensor, volgens Motorola de hoogste cameraresolutie in zijn klasse. Met Quad Pixel-technologie heeft deze sensor 4x de lichtgevoeligheid om heel heldere en scherpe foto's te maken onder alle lichtomstandigheden. De Motorola edge heeft optische zoom met hoge resolutie op de 8MP-telelens, een 16MP-ultragroothoeklens en Macro Vision waardoor je 5x dichter bij het object komt door de extreme close-up opnames.
Het apparaat heeft een batterij van 4500 mAh die flink lang meegaat. Voor extra gemak is de Motorola edge voorzien van een TurboPower-oplader die je uren batterij geeft in slechts enkele minuten.

Software: My UX
Op de edge-toestellen draait Android 10. Een groot pluspunt bij Motorola-toestellen is dat er geen skin is, oftewel geen onhandige software-skins, geen dubbele apps - alleen Android. Wel wordt met de motorola edge-familie My UX geïntroduceerd en die zit in de de Moto-app.
My UX bevat de moto-ervaringen die moto-gebruikers al kennen: van het inschakelen van de zaklamp met een eenvoudig handgebaar tot het starten van de camera met een draai met je pols. Met Motorola edge, naast de nieuwe edge-display-interacties, kun je als gebruiker met My UX muziek, video's en games naar een hoger niveau tillen met aangepaste instellingen en geavanceerde bedieningselementen. Als gebruiker kun je ook je eigen thema’s maken door te kiezen uit unieke lettertypen, kleuren, pictogrammen en vingerafdruksensor-animaties.

Beschikbaarheid en prijzen
De Motorola edge is vanaf midden juni beschikbaar in Nederland voor € 599,99 in de kleur Solar Black.

motorola edge solar black laydown combo swiper 1