Sonos heeft Sonos Radio gelanceerd, een brede selectie radioprogramma's van over de hele wereld, met exclusieve content, speciale genrezenders en meer dan 60.000 lokale radiostations die nu gratis beschikbaar zijn voor Sonos-eigenaren.

Sonos introduceert Sonos Radio: een gratis, advertentie-ondersteunde streaming-radioservice exclusief voor de meer dan 10 miljoen Sonos-gebruikers wereldwijd. De nieuwe service is een aanvulling op de ruim honderd streamingopties die nu al beschikbaar zijn op Sonos, en introduceert een nieuwe manier van radioprogramma's ontdekken. Naast de meer dan 60.000 internationale radiostations van verschillende streamingpartners, komt Sonos met een gloednieuwe eigen programmering:
• Sonos Stations (advertentie-ondersteund): 30 unieke radiostations met de meest beluisterde muziek van onze gebruikers
• Sonos Sound System (advertentievrij): dé plek om nieuwe muziek te ontdekken en inspiratie op te doen, gehost en samengesteld door het Sonos-team en uitgezonden vanuit de flagship-store in New York
• Artist Stations (advertentievrij): exclusieve radiostations met muziek gecureerd door artiesten en Sonos-partners
Bijna de helft van alle luistertijd op Sonos wordt besteed aan de favoriete stations en dj's van gebruikers. In het streamingtijdperk blijft radio zich ontwikkelen. Radio vormt een inspiratie voor en aanvulling op on-demand-muziekdiensten en podcasts, en brengt luisteraars van over de hele wereld bij elkaar die graag samen nieuwe luisterervaringen ontdekken.

Stream radiozenders van over de hele wereld
Met Sonos Radio is het heel eenvoudig om stations van over de hele wereld te ontdekken dankzij de integratie van meerdere internetradio-diensten, zoals TuneIn. Op basis van hun postcode kunnen Sonos-gebruikers luisteren naar muziek, sport, nieuws en meer van lokale stations en krijgen ze toegang tot stations van over de hele wereld. Zo kunnen ze hun dag bijvoorbeeld beginnen met een nationaal radiostation – denk aan KINK of Radio538 – en daarna switchen naar hun favoriete zender in het buitenland, zoals SomaFM in San Francisco of BBC Radio in Engeland. Bovendien worden er, in samenwerking met partners, doorlopend nieuwe zenders toegevoegd aan Sonos Radio. Zo is al bekend dat de zenders van Global - Europa’s grootste radiobedrijf - en Radio.com binnenkort ook te beluisteren zijn.

Ontdek nieuwe muziek op Sonos Sound System
Naast bestaande radiozenders introduceert Sonos Radio originele radioprogramma's met een brede muziekselectie speciaal geselecteerd door dj's en artiesten: Sonos Sound System. Dit station wordt gecureerd en gehost door het Sonos-team en opgenomen in een nieuwe radiostudio in de flagship-store in New York. Luisteraars kunnen genieten van nieuwe, bekende of herontdekte muziek, behind the scenes-verhalen en uitzendingen met gastartiesten als Angel Olsen, JPEGMAFIA, Phoebe Bridgers, Jeff Parker (Tortoise), Vagabond en meer. Elke woensdag vanaf 18.00 is een nieuwe uitzending te beluisteren die begint met een zestig minuten durend programma van de gastartiest. De programma’s bevatten muziek en commentaar over inspirerende artiesten, releases en het nieuwste werk van de host zelf.

Luister naar de favoriete muziek van artiesten op Artist Stations
Op de advertentievrije Artist Stations wordt de muziekkeuze bepaald door actuele inspiratie, te beginnen met het station van Radiohead’s Thom Yorke. De artiestenstations bevatten een regelmatig bijgewerkte selectie van honderden nummers van artiesten die zich hebben laten inspireren door hun eigen invloeden en obsessies. Het station van Thom Yorke, In the absence thereof..., is al te beluisteren. In de woorden van Thom: “Hier kun je, in een nieuwe vorm, luisteren naar de continu evoluerende compilatie van alles wat ik de laatste tijd ben tegengekomen, wat me fascineerde, me ontroerde, me niet loslaat, me uitdaagt, nieuwe deuren opent, me herinnert aan wat ik anders misschien was vergeten, krankzinnig complex is of juist schittert in eenvoud. Het kan nieuw of oud of opnieuw uitgevonden zijn, en heftig, chaotisch, zwaar of licht. Nu we zo veel tijd binnenshuis doorbrengen hoop ik dat dit een welkome connectie brengt en een vorm van ontsnapping biedt... misschien komen de muren dan iets minder snel op je af.”
De komende weken voegt Sonos ook Artist Stations toe van Brittany Howard van Alabama Shakes, David Byrne en Third Man Records. Daarna zullen regelmatig nieuwe Artist Stations worden gelanceerd.

Speciaal samengestelde genrezenders
Sonos Stations is geïnspireerd op de favoriete genres van Sonos-gebruikers en biedt toegang tot meer dan dertig speciaal geselecteerde, advertentie-ondersteunde zenders. Zo zijn er de zenders Pure Unplugged, Country Outlaws, Hip Hop Archive, Kids Rock en meer. Sonos ontwierp en ontwikkelde voor Sonos Stations speciale programmerings- en selectietools die zorgen voor een regelmatig bijgewerkte mix van nieuwe muziek.

Ontdek meer van de 100+ services op Sonos
Sonos heeft oude partners samengebracht om een geweldige luisterervaring mogelijk te maken met Sonos Radio, van TuneIn en iHeartRadio tot Napster, de allereerste streamingservice op Sonos die de catalogus voor Sonos Stations mogelijk maakt.

Klaar om te luisteren
Sonos Radio is te beluisteren vanaf het moment dat gebruikers het systeem installeren. Dankzij de nieuwe software-update is de streaming-radioservice voorgeprogrammeerd in het menu van de Sonos-app. Voor de beste luisterbeleving op alle Sonos Radio-streams werkt Sonos samen met Super Hi-Fi, een producent van kunstmatige intelligentie voor digitale muziek. Super Hi-Fi ondersteunt bij de controle van het volume van nummers en advertenties, het blenden van songs en de naadloze verweving van gesproken commentaar.

Beschikbaar in Nederland?

Internationale radiostations zijn beschikbaar voor alle klanten wereldwijd. De originele programmering van Sonos is vanaf vandaag beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië. Ondersteuning voor meer landen waaronder Nederland volgt binnenkort.

Sonos Radio swiper 1