Vanwege de coronacrisis brengt Facebook zijn Facebook Gaming-app nu al uit in plaats van juni. Met deze gratis app kun je eenvoudige games spelen en gamevideo's delen.

Onder de noemer Facebook Gaming: Watch, Play, and Connect heeft Facebook nu zijn Gaming-app als download in de Play Store gezet. Android-gebruikers kunnen deze app dus al downloaden, voor bezitters van een iOS-toestel is het nog even wachten totdat Apple goedkeuring geeft. Overigens kun je via de website ook al terecht voor Facebook Gaming.

Facebook Gaming
De Facebook Gaming-app (54,47 MB groot) bevat veel gewone (casual) games, zoals Bingo, Yathzee, Words with Friends, Mahjong, Backgammon, et cetera. Deze spellen zijn onderverdeeld in Categorieen die je vindt door onderaan het scherm op het tweede symbool van links te klikken (is een controller, waar een plusteken links staat). Door naar links te swipen, zie je nog meer spellen.
Via Live gaan speel, bekijk en deel je favoriete games met je vrienden. Je reacties en opmerkingen worden dan weergegeven op Facebook, maar zonder jouw toestemming wordt er nooit inhoud op je tijdlijn geplaatst. Op basis van games en streamers die je kiest, pas je je overzicht aan. Met het delen van je gamesessies en het bekijken naar streams van andere gamers gaat Facebook de strijd aan met andere game-streamingsites voor games zoals Twitch en YouTube.

Advertentievrij
Tot nu toe is de app zonder advertentie, er zijn in-app aankopen mogelijk; Facebook zal ongetwijfeld geld willen verdienen door de verkoop van virtuele goederen voor games.

swiperja