Ben je van plan om een eigen website te bouwen, dan zijn hier allerlei handige toepassingen en systemen voor. We hebben een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Tegenwoordig zijn er gelukkig veel handige toepassingen en systemen waardoor je eenvoudig zelf een website kunt maken. Hier vind je een aantal aandachtspunten als je hiermee aan de slag gaat.

Domeinnaam en hosting
Voor een website heb je natuurlijk een domeinnaam en hosting nodig. Je kunt dus alvast je domeinnaam checken om te kijken of deze nog beschikbaar is. Als dat het geval is, kun je deze het beste direct registreren. Kijk ook naar de verschillende hosting-opties. Dit heeft namelijk invloed op de snelheid van je website. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit, dit is namelijk erg belangrijk.

Content management system
Het CMS oftewel het content management system is het systeem waarmee je de website gaat bouwen. Verdiep je van tevoren in de verschillende opties. Meestal wordt er gekozen voor Wordpress, maar je kunt ook voor een ander systeem kiezen. Zo is Magento bijvoorbeeld weer geschikt voor grote webshops en kiezen kleine webshops eerder voor Shopify. Er zijn ontzettend veel verschillende content management systemen om je website mee te maken.

Zoekmachine-optimalisatie
Als je een website gaat maken, kun je maar beter gelijk rekening houden met de optimalisatie voor zoekmachines. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je beter gevonden wordt en dat er een basis staat voor als je hier in de toekomst serieus mee aan de slag wilt gaan. We hebben een aantal tips voor je:

- Doe van tevoren een zoekwoorden-onderzoek
- Maak gebruik van header tags
- Zorg voor een duidelijke website-structuur
- Vul de meta tag en description in
- Optimaliseer je afbeeldingen

Snelheid van je website
Ga je een website bouwen, dan moet je ook rekening houden met de snelheid. Een snelle website is namelijk niet alleen fijner voor je bezoeker, het is ook beter voor zoekmachines. Door te kiezen voor snelle hosting, zorg je er al voor dat je website een stuk sneller is maar er zijn meer dingen waar je op moet letten. Maak bijvoorbeeld geen gebruik van onnodige toepassingen en functies en probeer alle content zoals afbeeldingen zo klein mogelijk te maken. Hierdoor laad je site een stuk sneller.