Word Crack is een veelzijdig interactief woordenspel en lijkt op Wordfeud/Scrabble. Versie 2 is nu in het Nederlands op Android en iOS en heeft een individuele modus, nieuwe minigames en uitgebreide woordenboeken. Lees ook hoe je het speelt.

Etermax is de maker van hits als Trivia Crack en Word Crack en introduceert Word Crack 2. Het interactieve woordenspel heeft meer uitdagingen, nieuwe power-ups en geüpdatete woordenboeken om je woordenschat te testen tegenover tegenstanders overal ter wereld. Bovendien is er een individuele modus toegevoegd om te blijven spelen, terwijl je wacht op een nieuwe zet van je tegenstander. Word Crack 2 is nu beschikbaar in Google Play (Android) en in de App Store (iOS).

Word Crack 2
Word Crack (geïntroduceerd in 2011) is een van de grootste woord- en mentale behendigheid-spellen, met miljoenen spelers over de hele wereld. De nieuwe versie biedt nieuwe kleurrijke graphics en dynamische animaties. De geoptimaliseerde woordenboeken helpen om nog meer woorden te maken en punten te verdienen om zo vrienden, familie en willekeurige tegenstanders te laten zien wie de grootste woordenschat heeft. In de individuele spelmodus moet je woorden raden die een bepaalde foto omschrijven, kan je je woordenschat oefenen of nieuwe woorden verkrijgen om zo de volgende uitdagingen aan te kunnen gaan.

Speciale power-ups
Het lijkt misschien eenvoudig, maar het is erg uitdagend! Naast het leggen van woorden op de bekende methode met dubbele en triple letter- en woordwaardes, zijn er vier speciale, nieuwe power-ups. De speler kan het beste woord dat gespeeld kan worden zien aan het einde van de beurt, ze kunnen alle vakjes ontdekken waarin letters gespeeld kunnen worden, de plek van de beste zet vinden of automatisch een woord vinden. De speler moet ze verstandig gebruiken, want ze zijn niet onbeperkt. Je kunt er wel meer kopen met munten die eerst in de winkel in het spel aangeschaft kunnen worden. De Steentas en Automatische Woordvalidatie waren power-ups uit de vorige editie maar kunnen nu eindeloos worden gebruikt.

Sociale game
Word crack 2 behoudt dezelfde sociale aspecten als het originele spel. Dat betekent dat spelers met elkaar kunnen chatten tijdens een spel en dat ze in hun profiel, naast dat ze de statistieken kunnen zien van hun gewonnen en verloren spellen, favorieten kunnen toevoegen om zo nog een keer te spelen en om een virtuele community op te bouwen.

Gratis beschikbaar
Word Crack 2 is nu beschikbaar in de App Store en Google Play wereldwijd in het Portugees, Spaans, Catalaans, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Nederlands.
De app is 82,65 MB groot.

Zo speel je Word Crack
Om een nieuw spel te starten, moet de speler op de knop klikken onderaan het scherm. Dan moet je een tegenstander kiezen. Dit kan een van je vrienden zijn die je vindt door middel van hun e-mailadres of gebruikersnaam. Je kunt er ook voor kiezen om tegen een willekeurige tegenstander te spelen, deze wordt willekeurig voor je gekozen. Daarna moet de speler een van de 8 talen kiezen om de tegenstander in uit te dagen. Nadat het spel is begonnen, kan dat niet meer worden aangepast.
Het eerste woord op het bord moet gevormd worden boven de ster in het midden. De woorden die daarna gevormd worden, moeten verbonden zijn met de woorden die al zijn gemaakt. Door de stenen strategisch te plaatsen, kun je meerdere woorden tegelijk vormen. Sleep simpelweg de stenen, gebruik de letters die je hebt en scoor punten. Je kunt het gewoon proberen, want als het woord niet klopt kun je het weer opnieuw proberen. Jouw beurt eindigt wanneer je je woord bevestigt en op verstuur klikt zodra je tevreden bent.
Als de speler woorden in de speciale vakjes plaatst, is het mogelijk om heel veel punten binnen te halen. Verdubbelen of zelfs verdrievoudigen kan per letter of per woord. Als je in een beurt 7 tokens gebruikt van je bordje krijg je ook een bonus. Je kunt ook de help-up (power-ups) gebruiken, dit biedt meer mogelijkheden in het spel.
De winnaar van het spel is degene met de meeste punten. Maar let op, het spel verloopt na 7 dagen inactiviteit en de winnaar is degene die het laatste woord heeft gevormd. Het spel eindigt ook als een speler drie keer zijn beurt verspeelt.

Word Crack gameplay
Word Crack is het eerste spel van Etermax en voor het eerst geïntroduceerd in 2011 dat momenteel een van de grootste woord- en mentale behendigheid-spellen is. Sinds de lancering was het al een populair spel vooral in Spaanstalige landen zoals Spanje. Daar werd de app in 1 op de 2 smartphones geïnstalleerd en waar het nog steeds erg populair is. In het jaar na de release kreeg Word Crack de titels Game of the Year en Breakthrough Game in de App Store. Met meer dan 100 miljoen downloads wereldwijd is het verkrijgbaar in verschillende talen en biedt ook verschillende bordspellen.