De Nationale AI-cursus vertelt jong en oud over Artificial Intelligence (AI), de mogelijkheden van AI en hoe AI de wereld nu en in de toekomst verandert. Ontvang na de 6 uur durende cursus een certificaat, de AI-cursus junior voor kinderen tussen 10 en 14 duurt 1 uur.

Aangezien veel mensen nu noodgedwongen thuis zitten, geeft dit thuiswerken een boost en biedt mogelijkheden om bij te spijkeren. Met de online Nationale AI-cursus bijvoorbeeld: deze cursus vertelt jong en oud over Artificial Intelligence (AI), de mogelijkheden van AI en hoe AI de wereld nu en in de toekomst verandert.

Nationale AI-cursus
De AI-cursus is in het Nederlands en Engels beschikbaar. Zo kan iedereen die de komende dagen in Nederland en België thuiszit zijn of haar kennis bijspijkeren over AI. De Nationale AI-cursus is gratis te volgen op www.ai-cursus.nl en bestaat uit 8 lessen:
1. Een kijkje in de wereld van AI
2. Wat is AI?
3. Is een zoekmachine ook AI?
4. Machine learning
5. Deep Learning
6. AI in het dagelijks leven
7. AI en de regels
8. Het werk van de toekomst
Na het voltooien van de zes uur durende AI-cursus ontvang je direct een certificaat.

Arti…wat? Voor kinderen
Nieuw is de AI-cursus voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Want ook kinderen zitten boordevol vragen over de toekomst, robots en slimme machines. De AI-cursus junior duurt één uur en na afloop krijgen kinderen een heus diploma.

AI-technologie
“Het klinkt je vast bekend in de oren: met de komst van kunstmatige intelligentie of AI ziet de wereld er binnenkort heel anders uit,” zegt Menno van den Berg, President van Samsung Benelux en een van de facilitators van de Nationale AI-cursus. “Het hoe blijft voor veel mensen vaag. Totdat zij de Nationale AI-cursus doen, want die maakt binnen zes uur duidelijk hoe AI ook jouw leven zal beïnvloeden.”
"De Nationale AI-cursus is ideaal om jezelf te ontwikkelen in tijden van sociale afzondering. Het geeft je daarnaast de kans iets te leren over een nieuw onderwerp, dat ook nog toekomstbestendig is. Mensen die weten hoe zij met AI moeten omgaan, zijn voorbereid op de toekomst. Samsung verwacht dat AI-technologie samen met 5G en het IoT de toekomst vormgeven."