Sinds donderdagavond 12 maart is de snelheid in Nederland verlaagd van 130 naar 100 km/u. Let daar goed op in verband met boetes en al helemaal omdat sommige navigatieapps nog tonen dat je 130 mag...

Navigatie-apps zijn heel handige apps, zo laten ze onder andere zien wat de maximumsnelheid is van de weg waarop je rijdt. Helaas worden die snelheden niet meteen aangepast als de maximumsnelheid wordt gewijzigd. Dat is gisteren gebeurd om zo de uitstoot van stikstof te verlagen. Lees hieronder hoe dat zit met Google Maps, Flitsmeister en TomTom, voor andere apps en ingebouwde systemen check je online wanneer de leverancier/fabrikant de updates doorvoert.

Google Maps
Sinds gisteren is Google Maps begonnen met het geleidelijk aanpassen van de borden. Google verwacht aankomende maandag 16 maart alles up-to-date te hebben, maar tot dan is het wel mogelijk dat Rijkswaterstaat borden plaatst die nog niet opgenomen zijn door Google. Dan zul je dus zelf moeten kijken of de aangegeven snelheid ook klopt.

Flitsmeister
Flitsmeister past wel meteen de snelheid aan, dus dat heeft afgelopen nacht plaatsgevonden. Overigens kan het wel zijn dat er tijdelijk een lagere snelheid staat aangegeven dan op de borden, maar je riskeert in ieder geval geen boete (zeker vandaag niet op vrijdag de 13e).

TomTom
Helaas zal de app van TomTom de komende dagen de verkeerde snelheid laten zien op veel snelwegen, want pas maandag 16 maart krijgt deze app een update die de juiste snelheden op de nieuwe borden toont. Heb je een (ingebouwd) kastje van TomTom, dan kun je een nieuwe update downloaden. Deze update is gratis als je een nieuw kastje hebt, eigenaren van oudere kastjes moeten voor de update betalen. Klik hier om de software op je TomTom-navigatiesysteem bij te werken (MyDrive Connect).

verkeersbord met uitroepteken