Ga jij regelmatig op reis naar het buitenland én ben je fervent Netflix-kijker? Dan wil je vast weten hoe je ook vanuit het buitenland gewoon het Nederlandse Netflix-aanbod kunt ontvangen.

Veel Nederlanders kijken terecht graag naar de mooie en spannende Netflix-series. Het liefst wil je zo ook overal kunnen kijken, maar hoe doe je dat als je in het buitenland bent? Met behulp van een zogeheten Virtual Private Network (VPN) krijg je dat voor elkaar. Het werkt als volgt: installeer een VPN-app of -programma op je apparaat. Deze app of dit programma is beschikbaar voor zowel computer, smartphone of tablet, dus installeer het op het apparaat dat je in het buitenland gebruikt om Netflix te kijken.
Eenmaal geïnstalleerd, schakel je de VPN in en verbind je met een Nederlandse server. Streamingdiensten als Netflix denken dan dat je vanuit Nederland series en films wil kijken en laten je daarom het Nederlandse aanbod zien. Let op: niet alle VPN-providers zijn geschikt om Netflix mee te kijken, dus houd daar rekening mee bij het kiezen van een (gratis) abonnement.