Lenovo presenteerde deze week drie innovatieve apparaten die later dit jaar het licht zullen zien, waaronder de ThinkPad X1 Fold, de eerste laptop/tablet met opvouwbaar scherm.

 Op de CES, de grote beurs voor consumentenelektronica in Las Vegas, heeft Lenovo drie innovatieve apparaten gepresenteerd: de ThinkPad X1 Fold, het Smart Frame en de IdeaPad Duet Chromebook.

ThinkPad X1 Fold
Het OLED-scherm van de X1 Fold kan opengeklapt worden tot een plat oppervlak met een beelddiagonaal van 13,3 inch en 2018x1536 pixels. Daarmee lijkt het apparaat op een tablet. In de dubbelgevouwen stand kun je echter op twee schermen werken met een virtueel toetsenbord. Het apparaat draait op Windows 10 en is daarmee ook een volwaardige laptop. Een echte 2-in-1 dus. De flexibele vorm wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van lichtgewicht legeringen en koolstofvezel. De ThinkPad is uitgerust met een Intel-processor, welke is niet bekendgemaakt. Later dit jaar zal ook een Windows 10X-versie verschijnen. De vanaf-prijs voor de X1 Fold zal is 2.500 dollar.
 
Smart Frame
Het Smart Frame van Lenovo sluit aan bij het succes van de Samsung Frame-televisie: een ingelijst scherm dat als kunstwerk niet misstaat in je woonkamer. Op het Smart Frame verschijnen je mooiste foto’s, waarbij een ingebouwde functie automatisch de beelden met hoge resolutie selecteert. Het scherm kan eenvoudig verticaal en horizontaal worden geplaatst of opgehangen. Een Smart Frame met een beelddiagonaal van 21,5 inch komt in augustus in de VS beschikbaar. Deze gaat zo’n 400 dollar kosten. 
Lenovo Smart Frame landscape 1
 
IdeaPad Duet Chromebook
Lenovo’s IdeaPad Duet Chromebook ten slotte is een lichtgewicht 2-in-1 tablet met een dun afneembaar toetsenbord, die draait op het Chrome-besturingssysteem. Hij wordt optioneel geleverd met een Stylus-pen. Het 1920×1200 pixel IPS Full HD-scherm meet 10,1 inch. Wil je de Chromebook meer voor tekstfuncties gebruiken, zoals e-mail of tekstverwerking, dan gebruik je het plug-and-play toetsenbord. Volledig opgeladen gaat de IdeaPad Duet Chromebook 10 uur mee. Vanaf mei 2020 komt hij beschikbaar met een vanaf-prijs van 279 dollar. 
Van al deze apparaten is helaas nog niet bekend of ze ook in Nederland worden uitgebracht.
Lenovo IdeaPad Duet Chromebook right